Zanimljivosti

More je čisto, slobodno se kupajte!

More je čisto, slobodno se kupajte!

Četvrto ovosezonsko ispitivanje kakvoće mora za kupanje pokazalo je kako uzorci mora sa svih 108 plaža odgovaraju odredbama Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, obavio je četvrto redovno ispitivanje mora od 1. do 10. srpnja 2013. godine.  More na 104 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, na plažama Kod mosta–Veliko jezero, Polače i Okuklje na Mljetu more je bilo dobre kakvoće dok je na plaži Mali Zaton kakvoća mora bila zadovoljavajuća.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist