Aktualno

More izvrsno na 116 plaža, na jednoj zabranjeno kupanje!

More je na 116 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće, na četiri plaže dobrom ocjenom, dok na plaži Tehnička radiona u Pločama nije dozvoljeno kupanje. Rezultati su to petog redovnog ispitivanja na 121 plaži.

-Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2023. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, obavio je peto redovno ispitivanje mora na 121 plaži u periodu od u periodu od 11. do 20. srpnja 2023. godine. Uzorci mora na 120 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08) – ističu iz županije.

Nadalje, nakon utvrđenog kratkotrajnog onečišćenja mora za kupanje na plaži Tehnička radiona Ploče u Pločama u trećem ciklusu 20. lipnja ove godine, rezultati ispitivanja i za peti ciklus ne udovoljavaju uvjetima Uredbe. ‘Temeljem članka 27. Uredbe inspekcija zaštite okoliša naredila je Gradu Pločama postavljanje službene oznake zabrane kupanja na plaži Tehnička radiona Ploče’, dodaju iz županije.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA U utorak privremeno zauzet dio Ulice dr. Ante Starčevića

Dulist

POLICIJA TREBA POMOĆ Iznajmljivači javite ako vam se nisu pojavili gosti!

Dulist

U UTORAK Cesta u Šumetu zatvorena za promet

Dulist