Sport

‘MODRIĆU NEMA KRAJA’ Nogometni svijet se divi kapetanu Vatrenih

PXL 140623 100756737
14.06.2023., stadion Feyenoord "De Kuip", Rotterdam, Nizozemska - UEFA Liga Nacija, polufinale, Nizozemska - Hrvatska. Luka Modric slavi pogodak za 4:2 kojeg je postigao iz kaznenog udarca. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon sinoćnje pobjede hrvatske nogometne reprezentacije u utakmici protiv Nizozemske, nogometni svijet ne prestaje se diviti kapetani Vatrenih Luki Modriću. Kapetan je proglašen i najboljim igračem ovog susreta.
Španjolska Marca, piše Index, uvijek se divi legendi Reala, ali bila je posebno nadahnuta nakon nove sjajne utakmice.
-Ako ti Luka kaže da se digneš kad gubiš, to napraviš. Ako on u 93. minuti pritišće Frenkieja De Jonga, pritišćeš ga i ti. Ako u 116. minuti zabije penal za finale, padneš na koljena i moliš ga da nikad ne ode. Ni s terena, ni iz Reala, ni iz reprezentacije Hrvatske. Dalićevi igrači preživjeli su 120 minuta rata – piše Marca u tekstu pod naslovom ‘Modriću nema kraja’, prenosi Index.
I BBC se divi Hrvatskoj.
-Iako je to samo Liga nacija, ova hrvatska generacija stvarno zaslužuje osvojiti zlato, pa makar u tom natjecanju. Hrvati su nevjerojatni u zadnjih osam godina za zemlju od samo tri milijuna stanovnika. Lako je zaboraviti da je broj stanovnika Hrvatske manji nego Irske, a usprkos tome su uzeli svjetsko srebro i broncu i sada im je zajamčeno najmanje srebro u Ligi nacija – ističu s BBC-ja.

Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist