Aktualno

Modrić: Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će moj zadnji turnir za Hrvatsku

Modrić: Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će moj zadnji turnir za Hrvatsku

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Real Madrida, u razgovoru za FIFA + kanal, koji najavljuje Svjetsko prvenstvo u Kataru, potvrdio je glasinu o kojoj se neko vrijeme špekuliralo, a tiče se njegovog oproštaja od hrvatske nogometne reprezentacije.

-Svjestan sam da mi se bliži kraj karijere i ovo Svjetsko prvenstvo je posljednje natjecanje koje ću igrati za Hrvatsku – poručio je Modrić.

-Ljudi me često pitaju zašto i dalje igram za Hrvatsku umjesto da se fokusiram na klub. Reprezentacija je nešto jako posebno za mene. Nema većeg gušta nego igrati za svoju državu. Moj oproštaj će biti nevjerojatno težak – dodao je.

Nije poznato hoće li Modrić, koji ima 37 godina, otići odmah nakon turnira u Kataru. To će vjerojatno ovisiti o rezultatu, ali i dalje postoji solidna mogućnost da odigra završnicu Lige nacija, a možda i dio kvalifikacija za Euro 2024, prenosi Index.

-Nije to floskula, ali meni je uvijek ogromna čast igranje za reprezentaciju. Ja prije svega uživam igrajući za Hrvatsku i mislim da moje emocije na svakoj utakmici dovoljno govore. Iskreno, nisam mislio da ću imati ovoliko nastupa i da ću biti rekorder. To mi nisu bili snovi kad sam počeo igrati, najvažnije mi je bilo da nešto veliko ostvarim s Hrvatskom –  rekao je Modrić u ožujku prošle godine nakon što je upisao svoju 135. utakmicu za reprezentaciju.

-Što se reprezentacije tiče, bit ću iskren. Moj prvotni plan, prije pandemije, bio je da odradim Europsko prvenstvo pa da onda sjednem i razmislim. Opet, kad vidim s koliko gušta i dalje dolazim u reprezentaciju, mislim da još mogu puno dati i da mogu pomoći ovim mlađim dečkima da stasaju i da shvate što znači igrati za Hrvatsku. Dok god se budem osjećao dobro, dok budem osjetio da sam potreban i da me Hrvatska treba na terenu, nema razloga da ne budem tu i ne pomognem koliko god mogu – dodao je u još jednoj prilici prošle godine.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist