Aktualno

Mobilni operateri u šoku

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog zakona po kojem mobilni operateri moraju nastaviti plaćati naknadu od šest posto na usluge u mobilnoj telefoniji, i to od 1. veljače ove godine do 1. srpnja 2013. godine, kada bi Hrvatska trebala ući u EU.

Hrvatski Telekom, Vipnet i Tele2 Hrvatska, šokirani su i razočarani današnjom odlukom hrvatske Vlade po kojoj će morati nastaviti plaćati naknadu od šest posto na usluge u mobilnoj telefoniji, smatrajući to negativnim za poslovne planove i investicije u idućem razdoblju.

Prethodna Vlada je naknadu od 6 posto mobilnim operatorima na prihod od govornih usluga, tekstualnih i usluga prijenosa slike, govora i zvuka uvela u kolovozu 2009. kao jednu od antirecesijskih mjera, da bi se ta naknada ukinula s 1. siječnjem ove godine kada je na snagu stupio Zakon o prestanku važenja Zakona o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama.

Iz HT-a su istaknuli da će ponovno uvođenje poreza na mobilne usluge dodatno smanjiti investicijski potencijal cijelog telekomunikacijskog sektora, a kako to neposredno utječu i na BDP smatraju i da će smanjenje ulaganja u telekomunikacije imati neposredan učinak na razvoj gospodarstva u cjelini.

Iz tvrtke Vipnet, drugog po veličini mobilnog operatora u Hrvatskoj, poručili su da su šokirani da se Vlada odlučila na oživljavanje od Europe žestoko kritiziranog antipoduzetničkog poteza prethodne vlade kao jedne od svojih prvih mjera.
 

Pročitajte još

[FOTO] POTREBICA O SVEČANOM BALU U FRANCUSKOJ ‘Ostao sam ugodno iznenađen kako su nas tretirali’

Dulist

ŠTO MISLITE? Ovo je novi izgled palmi u Stonu…

Dulist

OSVANULI PROMETNI ZNAKOVI Kamperima zabranjeno skretanje za Bosanku!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija