Aktualno

Mobilni operateri u šoku

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog zakona po kojem mobilni operateri moraju nastaviti plaćati naknadu od šest posto na usluge u mobilnoj telefoniji, i to od 1. veljače ove godine do 1. srpnja 2013. godine, kada bi Hrvatska trebala ući u EU.

Hrvatski Telekom, Vipnet i Tele2 Hrvatska, šokirani su i razočarani današnjom odlukom hrvatske Vlade po kojoj će morati nastaviti plaćati naknadu od šest posto na usluge u mobilnoj telefoniji, smatrajući to negativnim za poslovne planove i investicije u idućem razdoblju.

Prethodna Vlada je naknadu od 6 posto mobilnim operatorima na prihod od govornih usluga, tekstualnih i usluga prijenosa slike, govora i zvuka uvela u kolovozu 2009. kao jednu od antirecesijskih mjera, da bi se ta naknada ukinula s 1. siječnjem ove godine kada je na snagu stupio Zakon o prestanku važenja Zakona o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama.

Iz HT-a su istaknuli da će ponovno uvođenje poreza na mobilne usluge dodatno smanjiti investicijski potencijal cijelog telekomunikacijskog sektora, a kako to neposredno utječu i na BDP smatraju i da će smanjenje ulaganja u telekomunikacije imati neposredan učinak na razvoj gospodarstva u cjelini.

Iz tvrtke Vipnet, drugog po veličini mobilnog operatora u Hrvatskoj, poručili su da su šokirani da se Vlada odlučila na oživljavanje od Europe žestoko kritiziranog antipoduzetničkog poteza prethodne vlade kao jedne od svojih prvih mjera.
 

Pročitajte još

RADOVI ELEKTROJUGA Provjerite tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

POKAŽIMO JOŠ JEDNOM VELIKO SRCE Omogućimo Ivani fizikalnu terapiju u Selcu

Dulist

POČINJE DRUGA FAZA POPISA Kako prepoznati popisivače?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija