Grad

MLADI POSTOLAR ŠILJEG „Vraćam se u Australiju!“

Postolar Marko Andrew Šiljeg

Mladi australski Hrvat Mark Andrew Šiljeg, koji je u proljeće 2013. godine u povijesnoj jezgri otvorio postolarsku radnju „Tak Mark“, odlučio je staviti ključ u bravu i vratiti se kući.

Naime, kako stoji u obavijesti na vratima butige, „Tak Mark“ se zatvara 15. studenog.

– Odlazim, da. Prošla zima je bila teška, zato sam se odlučio na ovaj korak. Idem u Melbourne, gdje se nadam upisati neku školu kako bi se profesionalno bavio izradom cipela. Ako uspijem u tom planu, volio bih se vratiti u Grad, otvoriti baš dizajnersku trgovinu cipelama. Ali, tko zna! – kaže nam 22-godišnji Mark te dodaje:

– Roditelji me podržavaju u svemu, pa tako i uovoj odluci. Prvo idem ja, a kad završi treću godinu fakulteta, dolazi i moja djevojka u Australiju.

Podsjetimo, mladi je Šiljeg bio prava senzacija kad je u travnju 2013. godine otvorio svoju postolarsku radnju u Boškovićevoj ulici. Zanat je završio kod svog dunda Mata Šiljega, vlasnika postolarske radnje iza Robne kuće Minčeta. Nadao se tada da će imati dovoljno mušterija, prijavio se i na subvenciju za tradicijske obrte, ali očito ga je zima 2013./2014. uvjerila kako je u Gradu teško preživjeti od sezone do sezone.

Ovim je jedna lijepa gradska priča na žalost završena. Nadamo se da će možda jednog dana imati i neki novi početak.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist