Aktualno

Mladi Argentinac volontirao u Caritasu

Mladi Argentinac volontirao u Caritasu

Turisti često na svojim putovanjima ispunjaju i neke svoje neispunjene želje. Tako je i mladi Argentinac koji je proteklog tjedna došao u Dubrovnik na par dana odvojio nekoliko sati i proveo ih volontirajući u Caritasu Dubrovačke biskupije.

Riječ je o tridesetdvogodišnjem psihologu Leandru Javieru Lorussu koji je nakon kongresa u španjolskoj Sevilli nastavio svoj odmor putujući Mediteranom.

-Htio sam na odmoru činiti ono što ne stižem u svakodnevnom životu, dati dio svog slobodnog vremena čineći dobro bližnjem. A kako moja majka Maria del Pilar volontira u Caritasu pri katedralnoj crkvi del los Santos Pedro y Cecilia u gradu Mar del Plata, logičan mi je izbor bio potražiti Caritas u Dubrovniku. I tako sam se našao ovdje – kazao je volonter.

Svjedoče djelatnici Caritasa i volonteri o vrlo otvorenom pristupu i spremnosti na dobro ovog mladog turista Argentinca koji je dobio zadatak složiti pakete hrane i higijenskih potrepština za potrebite unutar projekta ‘Ruke dobrote’ koji je financiran sredstvima iz Fonda europske pomoći za potrebite.

Također, s obzirom na to da je psihologija njegova struka izrazio je želju vidjeti i upoznati se s djelovanjem i programima Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije. S djelovanjem ga je upoznala voditeljica Kristina Rožić te mu za sjećanje poklonila knjigu ‘Providnosti ususret’ u izdanju Obiteljskog savjetovališta.

Tekst i foto: Marija Đurović/ Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist