Zanimljivosti

Mladen Mitić i Ivica Bilić zlatni na Državnom natjecanju brodomaketara

makete naslovna

Dubrovački brodomaketari su osvojili dvije zlatne medalje na 28. Državnom natjecanju brodomaketara u Rijeci. Mladen Mitić osvojio je zlatno odličje za maketu karake Dubrovački kakarun, a junior Ivica Bilić osvojio je zlato za maketu jahte Grand Banks.
Ivica je dugogodišnji polaznik radionica brodomaketarstva koje održavaju Modelarski institut Nave Dumins i Društvo brodomodelara Argosy u Centru brodomaketarstva na Batali.
Predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva bio je voditelj Centra brodomaketarstva i predsjednik Modelarskog instituta Nave Dumins Mladen Mitić, a članovi ocjenjivačkog povjerenstva bili su Branko Vekarić, Roland Vlahović, i Mladen Nežić.
Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka svake godine organiziraju Državno natjecanje, a pravila prema kojima se ocjenjuju makete ovise o godini. Parnim godinama se održava natjecanje prema NAVIGA pravilima, a neparnim godinama prema nacionalnim pravilima. Glavna razlika je što se na državnim natjecanjima koja se organiziraju prema nacionalnim pravilima mogu ocjenjivati isključivo makete tradicionalnih hrvatskih brodova i brodica, a prema NAVIGA pravilima mogu se natjecati brodomaketari sa svim brodovima. Ove godine natjecanje je održano po Nacionalnim pravilima, što znači da se u konkurenciji našao cijeli niz maketa hrvatskih tradicionalnih brodica kao što su gajeta falkuša i leuta, ali i jedrenjaka te razarača i putničkih brodova koju su nastali na i plovili uzduž naše obale.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist