Zanimljivosti

Mladen Mitić i Ivica Bilić zlatni na Državnom natjecanju brodomaketara

Dubrovački brodomaketari su osvojili dvije zlatne medalje na 28. Državnom natjecanju brodomaketara u Rijeci. Mladen Mitić osvojio je zlatno odličje za maketu karake Dubrovački kakarun, a junior Ivica Bilić osvojio je zlato za maketu jahte Grand Banks.
Ivica je dugogodišnji polaznik radionica brodomaketarstva koje održavaju Modelarski institut Nave Dumins i Društvo brodomodelara Argosy u Centru brodomaketarstva na Batali.
Predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva bio je voditelj Centra brodomaketarstva i predsjednik Modelarskog instituta Nave Dumins Mladen Mitić, a članovi ocjenjivačkog povjerenstva bili su Branko Vekarić, Roland Vlahović, i Mladen Nežić.
Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka svake godine organiziraju Državno natjecanje, a pravila prema kojima se ocjenjuju makete ovise o godini. Parnim godinama se održava natjecanje prema NAVIGA pravilima, a neparnim godinama prema nacionalnim pravilima. Glavna razlika je što se na državnim natjecanjima koja se organiziraju prema nacionalnim pravilima mogu ocjenjivati isključivo makete tradicionalnih hrvatskih brodova i brodica, a prema NAVIGA pravilima mogu se natjecati brodomaketari sa svim brodovima. Ove godine natjecanje je održano po Nacionalnim pravilima, što znači da se u konkurenciji našao cijeli niz maketa hrvatskih tradicionalnih brodica kao što su gajeta falkuša i leuta, ali i jedrenjaka te razarača i putničkih brodova koju su nastali na i plovili uzduž naše obale.

Pročitajte još

BRAVO CURE! Frizerke i kozmetičarke uredile korisnike Doma za starije za blagdan sv. Nikole

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1991. ‘Mozart svijetu iz Dubrovnika’ – prvi ratni koncert

Dulist

DOBRE VIJESTI Klizalište u Uvali počinje s radom danas u 15 sati!

Dulist