Aktualno

MJEŠTANI ZVEKOVICE OGORČENI ‘Sve ulice su kao da smo u Bangladešu’

raskrsce zvekovica jtc cavtat008
Kroz Zvekovicu vozači voze kao da se natječu u Formuli. Ulice su prepune parkiranih automobila jer stanovi nemaju dovoljno parking mjesta. Na Zvekovici zapravo živi preko tisuću stanovnika, a mnogi od njih su prijavljeni na drugim mjestima. Ceste se samo krpe umjesto da se asfaltiraju kako treba… To su samo neki od problema koji su u svom apelu upućenom na redakcijski mail naveli roditelji sa Zvekovice.
Problema je, pišu puno, a istaknuli su samo neke od njih. Navode tako kako se u Ulici od Uskoplja i Ulici od Pridvorja na sred puta nalaze dječja stajališta za autobus gdje vozači prebrzo voze što je izuzetno opasno za najmlađe stanovnike. Isto tako, u Ulici od Uskoplja je postavljena kamera koja ne funkcionira. Dodali su da je glavni ulaz na Zvekovicu ‘kriminalan’ i da se čude kako tu nema više sudara.
-Igralište za djecu je okruženo građevinskim materijalom, oduzeta je većina košarkaškog igrališta i dan je privatniku koji je taj dio igrališta ogradio. Tu nije stao pa je nastavio uzurpirati van ograđenog dijela na što nitko ne reagira od komunalnih redara – ističu dalje ogorčeni roditelji te dodaju da igralište izgleda kao da je rađeno 1945. godine.
– Naše naselje ubrzano raste, ali se ne širi, već se zbija i uvjeti života postaju nesnošljivi. Ukratko, naši su problemi i odlagalište smeća, građevinski otpad kraj dječjeg igrališta, ulice bez znakova, autobusna stajališta se nalaze na sred ulica umjesto sa strane, nogostupi su blokirani od silnih vozila. Sve ulice su kao da smo u Bangladešu – zaključili su.
Proslijedili su i odgovor kojega su u studenog prošle godine dobili od pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i gospodarenje nekretninama Miljenka Mikulića, koji je istaknuo kako su u Općini svjesni cjelokupne problematike te da su u izradi planova kako navedene probleme u što skorije roku rješiti. Istaknuo je i kako se u idućem razdoblju kreće u cjelokupnu rekonstrukciju javne rasvjete te će i na području Zvekovice sve navedene probleme sanirati. U planu je ove godine, dodao je, i asfaltiranje dijela nerazvrstanih cesta prema prioritetima. U izradi su i projekti za nove prometnice sukladno UPU , a naveo je i planove za uređenje dječjeg igrališta te niz drugih projekata.
No, roditelji su očito nezadovoljni jer pomaka nema pa su svoj apel uputili prema medijima.

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u ponedjeljak, utorak i srijedu?

Dulist

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 250 trkača sudjelovalo u utrci u Orašcu

Dulist

[FOTO] PREDSTAVLJEN ROMAN ‘BLANK’ Životna ispovijest glumca Feđe Štukana

Dulist