Sport

MITING MLADOST Jugaši se vratili s devet medalja

MITING MLADOST Jugaši se vratili s devet medalja

Članovi PK Jug osvojili su devet medelja na plivačkom mitingu ‘Mladost’ održanom 11. i 12. studenog u Zagrebu.

Na natjecanju je nastupilo 436 natjecatelja iz 43 kluba iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Italije, Malte, Makedonije i Mađarske u kategorijama seniora, juniora i mlađih juniora.

PK Jug nastupio je s 10 natjecatelja koji su ostvarili ukupno 16 plasmana u finalne utrke, te su u Dubrovnik donijeli 9 medalja od kojih su 3 zlatne, 4 srebrene i 2 brončane. Boje Juga u Zagrebu su branili: Đivo Matović, Michel Brassard, Mario Šurković, Ivan Đuran, Frane Miloslavić, Ana Lučić, Adriana Marinović, Gracia Filipović i Doris Radošević pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

Najuspješniji predstavnik bio je mlađi junior Michel Brassard koji je osvojio ukupno četiri medalje od kojih su dva zlata, srebro i bronca. Najbolji je bio u utrkama 400 slobodno i 200 delfin, drugo mjesto zauzeo je u disciplini 100 delfin, dok je trećeplasirani bio na 200 slobodno.

Godinu dana mlađi Mario Šurković osvojio je tri medalje u mlađe juniorskoj konkurenciji od kojih je jedna zlatna i dvije srebrene. Najbolji je bio u utrci 100 leđno, a druga mjesta zauzeo je u diciplinama 100 mješovito i 200 mješovito. Bio je i četvrti na 200 leđno.

U mlađe juniorskoj konkurenciji srebrenu medalju osvojila je Doris Radošević u disciplini 50 slobodno.
Jedinu medalju u juniorskom uzrastu za Jug na ovom natjecanju osvojila je Frane Miloslavić koja je bila brončana u disciplini 400 mješovito. Osim toga bila je četvrtoplasirana u disciplini 400 slobodno.

Plasmane u A finala ostvario je senior Ivan Đuran u disciplinama 50 i 100 prsno.
Plasman u B finale ostvarila je Adriana Marinović u disciplini 50 delfin.

Sljedeći vikend (18.-19.11.2017.) kadeti i mlađi kadeti Juga nastupit će u Zadru na mini grand prix mitingu ‘Sv.Krševan’.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist