Politika

Mišo Krstičević: ‘I tako punih 13 izgubljenih godina Dobroslavićeva mandata…’

Mišo Krstičević: 'I tako punih 13 izgubljenih godina Dobroslavićeva mandata...'

Iz Županijskog odbora SDP-a DNŽ stiglo je priopćenje koje potpisuje njegov predsjednik Mišo Krstičević. Ističe se kako je CGO Lučino jasan prikaz neefikasnog, neorganiziranog, nepotističkog i neodgovornog, tipično HDZ-ovskog upravljanja Nikole Dobroslavića.

Prenosimo ga u cijelosti.

‘Političko djelovanje pojedinca i funkcioniranje sustava kojim upravlja se može procjenjivati raznim metodama. Rad čelnika jedinica lokalne i regionalne samouprave vjerojatno je najobjektivnije vrednovati kroz procese realizacije projekata. Na današnjoj sjednici župan Dobroslavić će prezentirati svoje izvješće o radu za prvih 6 mjeseci tekuće godine. Jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji projekt koji je pod izravnom odgovornošću Dobroslavića, Centar za gospodarenje otpadom DNŽ Lučino razdolje dio je navedenog izvješća. Obzirom na vremenski period koji se proteže svih 13 godina mandata Dobroslavića, obzirom na važnost za funkcioniranje zajednice i obzirom na novčanu vrijednost projekta, realizacija projekta CGO Lučino razdolje najjasniji je prikaz neefikasnog, neorganiziranog, nepotističkog, neodgovornog, tipično HDZ-ovskog upravljanja Nikole Dobroslavića.

Projekt Lučino razdolje nema zadovoljen ni jedan od tri temeljna postulata bitna za uspješnu realizaciju i održivost. Nije ekonomski isplativ, nema nedvojbeno dokazanu održivu ekološku komponentu, te nije prihvaćen od lokalne zajednice. Tipični HDZovski projekt – u kojem god njegovom dijelu se analiza provede, ne zadovoljava osnovne kriterije, ali projekt i dalje opstaje.

Nije Dobroslavića i HDZ nikad bilo briga što je tehnologija MBO dokazano zastarjela i što ju Zapad napušta, nije ih nikad bilo briga što je puno toga sumnjivo u testiranjima vezanima za utjecaj na okoliš, nije im nikad bilo bitno što nisu nedvojbeno dokazali da utjecaja na uzgoj školjaka i marikulturu u zaštićenom Malostonskom prirodnom rezervatu neće biti, nije ih nikad bilo briga što je lokalno stanovništvo protiv realizacije projekta o čemu nedvojbeno svjedoči stav Općinskog vijeća Dubrovačkog primorja, nije ih nikad zanimala dinamika, niti su se zabrinuli što zbog njihove nesposobnosti projekt godinama kasni, što ima niz implikacija na konačnu cijenu i ekonomsku održivost projekta. Zašto bi njih bilo briga kada će to sve skupa građani platiti kroz cijenu zbrinjavanja komunalnog otpada koja će biti višestruko veća nego što je danas i kao takva dodatni udar na standard stanovnika DNŽ?

Na kraju važno je istaći da su HDZ i Dobroslavić ipak nešto i “uspjeli”. “Uspjeli” su „zbrinuti-zaposliti“ nekolicinu svojih sljedbenika u Agenciju za gospodarenjem otpadom DNŽ. Analizom godišnjih financijskih izvještaja, računa dobiti i gubitka, vidljivo je kako je HDZ osigurao svojoj “ekipi” iz Agencije godišnje više od 1 850 000 kn za doslovno nikakav rad i nikakav poslovni rezultat, jer je iz analize potpuno razvidno da se u tom trgovačkom društvu ne obavlja doslovno nikakva djelatnost i da je realizacija jedinog projekta koji vode skoro pa nikakva. Jedno veliko NIŠTA.

I tako punih 13 izgubljenih godina Dobroslavićeva mandata. Izvješće Dobroslavića će sigurno biti prepuno samohvale, a zapravo jedino što će se iz njega iščitati bit će nedostatak kompetencije, nedostatak energije, nedostatak znanja.’

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist