Zanimljivosti

Misnim slavljem u 18 sati počinje Godina vjere

Godina vjere, koju je papa Benedikt XV I. otvorio u Vatikanu 11. listopada za cijelu Katoličku crkvu, u Dubrovačkoj biskupiji bit će otvorena ove subote, 13. listopada svečanim koncelebriranim euharistijskim slavljem.

Misno slavlje započinje u 18 sati u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike, a misu će predslaviti dubrovački biskup Mate Uzinić.

Prije mise, u 17 sati molit će se krunica tijekom koje će se čitati izabrani tekstovi Drugog vatikanskog sabora i Katekizma Katoličke crkve.

Na misi će se moliti Ispovijed vjere sluge Božjeg pape Pavla VI., pape koji je potpisao sve dokumente Drugog vatikanskog sabora, a koju je on molio na završetku Godine vjere 1967.-1968. godine.

Iz Dubrovačke biskupije napominju da je Godina vjere otvorena na 50. obljetnicu početka Drugog vatikanskog sabora (11. listopada 1962. godine) i na 20. obljetnicu proglašenja Katekizma Katoličke crkve (11. listopada 1992. godine).

Pročitajte još

ZA POTREBE KORISNIKA Prodajom Caritasovih bilježnica s porukama Ljubavi prikupljeno više od 40.000 kuna

Dulist

U Đurinićima – predstavljanje knjiga Stijepa Mijovića Kočana uz glazbu i tematski zalogaj

Dulist

Forbesova novinarka priprema članak o Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija