Kultura

Misal na najvećem svjetskom sajmu

Misal na najvećem svjetskom sajmu

Dubrovačke knjižnice predstavile su se proteklog vikenda na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu s 'Dubrovačkim misalom'.

Tijekom sajma je, naime, održana izložba Book Art International, na kojoj su predstavljene dosegnute razine kreacija likovnih urednika, dizajnera, kao i tiskarskog umijeća. Na njoj se predstavio i 31 hrvatski naslov, među kojima i ‘Dubrovački misal', beneventanski notirani misal dubrovačke katedrale iz 12. stoljeća.

Misal će, javljaju iz Dubrovačkih knjižnica, biti predstavljen i na izložbi Best Book Designs From All Over The World, koja će se tijekom ožujka iduće godine održati u Leipzigu.

Inače, našu su zemlju na sajmu predstavljali Zoran Ferić, Edo Popović, Ivana Sajko, Franjo Janeš te njemačka književnica hrvatskog podrijetla Marica Bodrožić, dok je nagradu Jean Améry za esejistiku dobila književnica Dubravka Ugrešić za njemačko izdanje knjige Karaoke kultura.

Sajam u Frankfurtu najveći je sajam knjiga na svijetu, a tijekom 5 dana održavanja posjetilo ga je oko 300 000 posjetitelja, 9000 novinara, 1000 autora iz 111 zemalja svijeta.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist