Aktualno

Mirna, Kristina i Jelica pozivaju na slatke radionice u Lazaretima!

Mirna, Kristina i Jelica pozivaju na slatke radionice u Lazaretima!

DEŠA za svoje sugrađane priprema zanimljive dane od 11. do 13. prosinca ispunjene slatkim radionicama u Lazaretima. Sugrađani i posjetitelji Grada mogu sudjelovati na gastro radionicama s mirisima Božića na koje će ove godine doputovati okusi drugih zemalja. U nekima će probati nove okuse, a neke će sljubiti s našim lokalnim mirodijama. Bit će to prilika da i veliki i mali nauče praviti božićne delicije uz stručnu pomoć vrijednih voditeljica radionica. Sudjelovanje je besplatno, uz prethodnu rezervaciju na broj telefona 311-625.

Ponedjeljak 11.12.
17:00 – 19:00 h Speculas keksići i božićni čaj – Mirna Sentić
Svratite na čajanku uz Mirnine speculas keksiće! Ovoga Božića inspirirani danskim klasikom donosimo dubrovačku verziju ovih slavnih keksića. Onaj tko voli aromatično, hruskavo i efekt iznenađenja kod kušanja, neka nam se pridruži u 17 sati u Dešinoj kuhinji.

Utorak 12.12.
17:00 – 19:00 h Soufflé od pistacije i bijele čokolade – Kristina Čorak
Kike, ovogodišnja MasterChefica, razveselit će nas ove godine radionicom soufflé-a donoseći dašak Francuske i Italije. Soufflé je francuska delicija koja u hrvatskome prijevodu znači nabujati, odnosno napuhati se, a opisuje sam proces spravljanja jela. Međutim, koliko god ovo jelo zvuči jednostavno, čak i iskusni kuhari ne uspijevaju u spravljanju souffléa svaki put.
Pistacije su slastičarski hit zadnjih par godina a u Europi se najviše pistacija uzgaja u Italiji, uglavnom Siciliji u blizini vulkana Etne. Veselimo se ovoj erupciji okusa!

Srijeda 13.12.
17:00 – 19:00 h Dobra večer, mi kucamo, tart smo došli da probamo! – Jelica Boto
Francuski klasik na dubrovački božićni način? Može! Ukoliko ste voljni naučiti pripremati jednu od najpoznatijih francuskih slastica ali s mirisima i okusima dubrovačke tradicije i zimskog festivala, Deša je pravo mjesto za Vas! U dubrovačkoj povijesti tradicionalno se jelka kitila korama kanjele, kolendarima su se regalavale naranče a kućom se širio miris klinčića. Danas tradiciju okupanu ovim mirisima i okusima skupa s onima kuhanog vina, pretvaramo u desert vrijedan božićne trpeze. Grožđice a nisu u priklama, kuhano vino u kremi a vina nigdje, infuzija u kolaču a ne u bolnici? Da, moguće je! Uz prošlogodišnju kandidatkinju hrvatske inačice najpoznatijeg kulinarskog showa na svijetu – MasterChefa, kuharicu i gastrokolumnisticu, Jelicu Boto naučite i uvjerite se da na najveseliji blagdan možete postati slatki čarobnjaci koji će ovim dekadentnim desertom impresionirati svoju obitelj i najdraže osobe uz okuse i mirise dubrovačke tradicije. Datum? 13. 12. 2023. Gdje? Deša Ure? 17 – 19.

 

Pročitajte još

WEB HEROJ Policija educirala kako izbjeći računalne prijevare

Dulist

NOĆ SA SUBOTE NA NEDJELJU Pojačano nadziranje prometa

Dulist

Zavjetna procesija iz Mokošice na Petrovo Selo

Dulist