Hrvatska

‘MINUTU’ PRED IZBORE Sindikati u školstvu kreću u štrajk?

Štrajk u školi

Sindikati Vertikale obrazovanja – Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske – najavili su da kreću u organizaciju štrajka zbog izostanka dijaloga s premijerom i Vladom oko povećanja plaća zaposlenih u obrazovanju i znanosti.

Sindikati u priopćenju podsjećaju kako su Vladi postavili zahtjev za povećanjem plaća od 4 posto za zaposlenike u obrazovanju i znanosti, a temeljem povećanja plaća zdravstvenih radnika koje je Vlada ugovorila početkom kolovoza.

– Budući da je najavljeni sastanak s premijerom po ovom pitanju izostao i da nije moguće uspostaviti dijalog, Sindikati Vertikale obrazovanja su na danas održanoj sjednici središnjih tijela odlučili da kreću u organizaciju štrajka. Odluka o štrajku donesena je većinom glasova članova središnjih tijela (41 glas za, 8 glasova protiv i 5 suzdržanih) – kažu u priopćenju.

Navode kako će o datumu i modalitetima štrajka odluku donijeti štrajkaški odbor, koji čini predsjedništvo Vertikale sindikata obrazovanja.

Priopćenje su potpisali predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Pročitajte još

VLADA DONIJELA UREDBU Od sutra jeftinije gorivo!

Dulist

Glas poduzetnika upozorava na ozbiljne posljedice uvođenja ‘poreza na extra profit’

Dulist

BESPLATNA ZA GRAĐANE Uz pomoć euroHR aplikacije lako preračunajte kune u eure

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija