Hrvatska

MINISTRICA TRAMIŠAK ‘Ministarstvo će dodijeliti 107 milijuna kuna pomoći općinama i gradovima za 90 dječjih vrtića’

MINISTRICA TRAMIŠAK 'Ministarstvo će dodijeliti 107 milijuna kuna pomoći općinama i gradovima za 90 dječjih vrtića'

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak komentirala je kako se diljem Hrvatske trenutno provodi ukupno 201 projekt izgradnje, rekonstrukcije ili energetske obnove dječjih vrtića financiran EU sredstvima.

-Ovakvi projekti možda nisu među financijski najizdašnijim i najvećim projektima, ali su zasigurno među najvrjednijim projektima kada govorimo o dobrobiti koju oni donose na lokalnoj razini – dodala je ministrica Tramišak.

Osvrnula se i na novu financijsku perspektivu tijekom koje će Republici Hrvatskoj na raspolaganju biti ukupno 25 milijardi eura.

-Nastavak ovakvih projekata definitivno je prioritet i u novom programskom razdoblju. 25 milijardi eura tijekom idućih 9 godina znači nove prilike koje moramo iskoristiti za podizanje kvalitete ne samo predškolskog odgoja, već i svih drugih javnih usluga koje su neophodne našim selima i gradovima kako bismo osigurali ostanak mladih, kvalitetnije životne uvjete, bolja radna mjesta te rast i razvoj gospodarstva u cjelini – istaknula je Tramišak.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavit će financijski podupirat gradove i općine u financiranju njihovih EU projekata.

-Fond za sufinanciranje EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini ove godine će podržat ukupno 640 različitih EU projekata, a među njima i čak 90 projekata izgradnje, rekonstrukcije, dogradnje ili energetske obnovu dječjih vrtića s više od 107 milijuna kuna pomoći iz državnog proračuna Republike Hrvatske – zaključila je ministrica Tramišak.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist