Hrvatska

MINISTRICA TRAMIŠAK ‘Ministarstvo će dodijeliti 107 milijuna kuna pomoći općinama i gradovima za 90 dječjih vrtića’

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak komentirala je kako se diljem Hrvatske trenutno provodi ukupno 201 projekt izgradnje, rekonstrukcije ili energetske obnove dječjih vrtića financiran EU sredstvima.

-Ovakvi projekti možda nisu među financijski najizdašnijim i najvećim projektima, ali su zasigurno među najvrjednijim projektima kada govorimo o dobrobiti koju oni donose na lokalnoj razini – dodala je ministrica Tramišak.

Osvrnula se i na novu financijsku perspektivu tijekom koje će Republici Hrvatskoj na raspolaganju biti ukupno 25 milijardi eura.

-Nastavak ovakvih projekata definitivno je prioritet i u novom programskom razdoblju. 25 milijardi eura tijekom idućih 9 godina znači nove prilike koje moramo iskoristiti za podizanje kvalitete ne samo predškolskog odgoja, već i svih drugih javnih usluga koje su neophodne našim selima i gradovima kako bismo osigurali ostanak mladih, kvalitetnije životne uvjete, bolja radna mjesta te rast i razvoj gospodarstva u cjelini – istaknula je Tramišak.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavit će financijski podupirat gradove i općine u financiranju njihovih EU projekata.

-Fond za sufinanciranje EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini ove godine će podržat ukupno 640 različitih EU projekata, a među njima i čak 90 projekata izgradnje, rekonstrukcije, dogradnje ili energetske obnovu dječjih vrtića s više od 107 milijuna kuna pomoći iz državnog proračuna Republike Hrvatske – zaključila je ministrica Tramišak.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

‘PROCURIO’ BEROŠEV PRIJEDLOG NOVE REFORME ZDRAVSTVA Lokalne bolnice vraćaju se državi?

Dulist

Kreće akcija zaštite lisica od bjesnoće, evo što učiniti ako nađete mamac

Dulist

SUMNJAJU NA ZLOUPORABE Porezna uprava kreće u veliki nadzor malih poduzetnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija