Hrvatska

MINISTRICA BRNJAC ‘Njemački turisti se ne žale na naše cijene. Žele kvalitetnu uslugu’

blank

Imamo preko 77 milijuna noćenja i 14 milijuna dolazaka, ova turistička sezona je na razini 2019. godine. Nikad nismo imali bolju predsezona i rast turističkog prometa na kontinentu. Najave za postsezonu su isto jako dobre. Za sada su nam i najave iz HNB-a bolje nego prošle godine, ali pričekajmo kraj turističke sezone. Bitno je reći da nam se vratilo i američko tržište – rekla je ministrica turizma Nikolina Brnjac gostujući u N1 Dnevniku.

Navodi da napokon prestanemo brojati broj dolazaka i broj noćenja, a kako kaže, zato i dolazi Zakon o turizmu.

-Napokon moramo upravljati svojim destinacijama i onda će svaka destinacija moći reći koliki je maksikum prema resursima koje ima. Nikada nam turizam ne smije biti izlika za devastaciju prostora i okoliša, zato je bitno donijeti taj zakon. Lokalni čelnici će morati iskoristiti mogućnosti koje im pruža Zakon o turizmu, zato smo ga i počeli predstavljati po županijama. Dobili smo veliku podršku. Svi koji žele razvijati svoj turizam, moraju znati što žele od turizma, koliko su im resursi i u kojem smjeru će ići. Ukoliko se ne budu pridržavali toga, naravno da će biti i posljedica u obliku sankcija, a to će biti zatvaranje turističkih zajednica i neće se financirati projekti iz fonda za turizam – navela je.

Isto tako, kaže da svi koji su dizali cijene, a nisu radili na kvaliteti, napravili su štetu svima, a turisti su već sad to kaznili.

– Napravili smo analizu cijene smještaja s konkurentima na Mediteranu, cijene su podjednake. Njemački turisti se ne žale na naše cijene, nego žele kvalitetnu uslugu. Nužno je donositi planove upravljanja – zaključila je.

Pročitajte još

Pao sustav, pacijenti ne mogu do lijekova i uputnica

Dulist

‘PLAN ZA SRCE’ Gotovo 40 posto osoba u Hrvatskoj umire od kardiovaskularnih bolesti!

Dulist

U opticaju još 5 milijardi kuna!

Dulist