Hrvatska

MINISTRICA BRNJAC NAJAVLJUJE U svibnju počinje cijepljenje turističkih djelatnika

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac najavila je kako će u svinju početi s cijepljenje turističkih djelatnika, a anketa koja je provedene prije nekoliko mjeseci pokazala je da bi se čak 70 posto turističkih djelatnika htjelo cijepiti.
-U dogovoru s HZJZ-om bi se početkom svibnja cijepili turistički djelatnici. To je i epidemiološka mjera, jer su u kontaktu s nizom različitih gostiju i bit će teško pratiti kontakte. Prva skupina su oni u direktnom kontaktu s gostima, konobari, kuhari… Računovodstvo i udaljeno osoblje od turista nisu na prvoj liniji – rekla je Brnjac za N1.
Govorila je i o planovima za oporavka turizma.
-Oko pet posto plana oporavka namijenjeno je za turizam. Sektor se mora oporaviti i postati otporan na nove ugroze. Cilj je kretanje ka zelenom i digitalnom smjeru, tranziciji. Resoru smo najviše sredstava namijenili za diverzifikaciju turizma, različitih posebnih oblika turizma koji su pokazali veliku otpornost i potražnju. Nedostaje nam kvalitetnih smještajnih kapaciteta, mi smo na 10 posto hotelskih kapaciteta. Svi će projekti morati dokazati zeleni i digitalni aspekt da bi mogli dobiti EU sredstva – rekla je ministrica.

Pročitajte još

Od ponedjeljka primaju se zahtjevi za osobne iskaznice 2. generacije

Dulist

O PELJEŠKOM MOSTU Butković: Gužvi neće biti, ni udara na proračun i građane

Dulist

HOĆE LI ZVATI MILANOVIĆA NA OTVARANJE? Butković: Pelješki most skratit će putovanje od Zagreba do Dubrovnika za dva sata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija