Hrvatska

Ministarstvo raspisalo poziv za financiranje projekata u turizmu!

Ministarstvo raspisalo poziv za financiranje projekata u turizmu!

S ciljem podizanja kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu te jačanja konkurentnosti turističke ponude, Ministarstvo turizma objavilo je danas Javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu u 2014. godini, za što je predviđeno 3,4 milijuna kuna proračunskih sredstava.

Bespovratne potpore Ministarstvo turizma dodjeljivat će za pripremu natječajne i projektne dokumentacije potrebne za apliciranje turističkih projekata na strukturne EU fondove (studija predizvedivosti, studija izvedivosti, analiza troškova, tehnička projektna dokumentacija i dr.) te za aktivnosti usmjerene na jačanje konkurentnosti članova/ica udruga, cjeloživotno obrazovanje, održivi razvoj, kreiranje inovativnih turističkih proizvoda pametnih specijalizacija te razvoj posebnih oblika turizma.

„Sukladno Strategiji razvoja turizma RH do 2020., i ove godine nastavljamo aktivnosti usmjerene na jačanje konkurentnosti turističkog sektora, između ostaloga i kroz dodjelu bespovratnih potpora projektima u turizmu. Strukovne udruge nezaobilazan su partner u stvaranju turističke priče naše zemlje, pa sam stoga uvjeren da će se i ovogodišnja sredstva iskoristiti za provođenje kvalitetnih projekata koji će imati važan doprinos u procesu jačanja konkurentnosti turizma Republike Hrvatske“, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Javni poziv je otvoren do 31. ožujka 2014. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na webu Ministarstva turizma – http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936 .

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist