Aktualno

Ministarstvo odlučilo dokad će na snazi biti zamrznute cijene hrane

Ministarstvo odlučilo dokad će na snazi biti zamrznute cijene hrane

Vladina odluka o zamrzavanju osnovnih prehrambenih namirnica ostaje na snazi do 31. ožujka, potvrdili su iz Ministarstva gospodarstva za N1. Odluka o zamrzavanju cijena donesena je bez konkretnog roka, no predstavljena je istovremeno kad su predstavljene i ostale mjere za pomoć kućanstvima koje vrijede do 31. ožujka. U Vladi su u međuvremenu komunicirali da će nakon tri mjeseca procijeniti učinak te mjere te su zaključili da će mjera i dalje ostati na snazi, barem do 31. ožujka.

Inače, trend inflacije i zamrzavanje cijena nedavno je za DuList komentirao i Tonći Svilokos, ekonomski stručnjak i pročelnik na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na Sveučilištu u Dubrovniku. Svilokos je istaknuo kako smatra da dulje zamrzavanje cijena nije zapravo trajno rješenje.

-Mislim da nije dobro je imati predugo. Ista je stvar i s gorivom. Možete trenutno ‘zalediti’ te cijene, ali ako to traje predugo, onda se previše udaljavamo od tržišnih principa i to zapravo narušava funkcioniranje tržišta, odnosno sustava gospodarstva u cijelosti. Znači, u redu je mjera, ali samo za nekakav kratak rok, zaključio je Svilokos, a cijeli razgovor pročitajte ovdje. 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist