Aktualno

Ministarstvo odlučilo dokad će na snazi biti zamrznute cijene hrane

Vladina odluka o zamrzavanju osnovnih prehrambenih namirnica ostaje na snazi do 31. ožujka, potvrdili su iz Ministarstva gospodarstva za N1. Odluka o zamrzavanju cijena donesena je bez konkretnog roka, no predstavljena je istovremeno kad su predstavljene i ostale mjere za pomoć kućanstvima koje vrijede do 31. ožujka. U Vladi su u međuvremenu komunicirali da će nakon tri mjeseca procijeniti učinak te mjere te su zaključili da će mjera i dalje ostati na snazi, barem do 31. ožujka.

Inače, trend inflacije i zamrzavanje cijena nedavno je za DuList komentirao i Tonći Svilokos, ekonomski stručnjak i pročelnik na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na Sveučilištu u Dubrovniku. Svilokos je istaknuo kako smatra da dulje zamrzavanje cijena nije zapravo trajno rješenje.

-Mislim da nije dobro je imati predugo. Ista je stvar i s gorivom. Možete trenutno ‘zalediti’ te cijene, ali ako to traje predugo, onda se previše udaljavamo od tržišnih principa i to zapravo narušava funkcioniranje tržišta, odnosno sustava gospodarstva u cijelosti. Znači, u redu je mjera, ali samo za nekakav kratak rok, zaključio je Svilokos, a cijeli razgovor pročitajte ovdje. 

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija