Aktualno

Ministarstvo odlučilo dokad će na snazi biti zamrznute cijene hrane

placa cijene hrana kune

Vladina odluka o zamrzavanju osnovnih prehrambenih namirnica ostaje na snazi do 31. ožujka, potvrdili su iz Ministarstva gospodarstva za N1. Odluka o zamrzavanju cijena donesena je bez konkretnog roka, no predstavljena je istovremeno kad su predstavljene i ostale mjere za pomoć kućanstvima koje vrijede do 31. ožujka. U Vladi su u međuvremenu komunicirali da će nakon tri mjeseca procijeniti učinak te mjere te su zaključili da će mjera i dalje ostati na snazi, barem do 31. ožujka.

Inače, trend inflacije i zamrzavanje cijena nedavno je za DuList komentirao i Tonći Svilokos, ekonomski stručnjak i pročelnik na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na Sveučilištu u Dubrovniku. Svilokos je istaknuo kako smatra da dulje zamrzavanje cijena nije zapravo trajno rješenje.

-Mislim da nije dobro je imati predugo. Ista je stvar i s gorivom. Možete trenutno ‘zalediti’ te cijene, ali ako to traje predugo, onda se previše udaljavamo od tržišnih principa i to zapravo narušava funkcioniranje tržišta, odnosno sustava gospodarstva u cijelosti. Znači, u redu je mjera, ali samo za nekakav kratak rok, zaključio je Svilokos, a cijeli razgovor pročitajte ovdje. 

Pročitajte još

Bogati program za Dan Općine i 32. obljetnicu oslobođenja Župe dubrovačke

Dulist

[VIDEO] VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU: ‘Zakon o proračunu izgleda kao da je iz srednjeg vijeka’

Dulist

Svjetski poznata hotelska grupacija koja je prisutna i na hrvatskom tržištu ulazi na zahtjevno tržište Saudijske Arabije

Dulist