Hrvatska

MINISTARSTVO OBRANE Kreće slanje poziva za upis u vojnu evidenciju

Postrojavanje pričuvnih postrojbi Dubrovnik

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, objavljeno je na njihovim službenim stranicama, provest će od 18. ožujka do 17. svibnja regularno godišnje uvođenje u vojnu evidenciju vojnih obveznika na području Republike Hrvatske.
Riječ je, napominje se, o redovnoj aktivnosti koja se sukladno odredbama Zakona o obrani (čl. 21. i 22.) provodi svake godine, a odnosi se na zakonsku obvezu za sve hrvatske državljane – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina i imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.
Pojedinačni pozivi za upis u vojnu evidenciju dolazit će tijekom ožujka i travnja na adrese vojnih obveznika rođenih 2006. godine, a pozive će uputiti područni odsjeci za poslove obrane na čijem području osobe imaju prebivalište. Pozvane osobe, naglašavaju iz MORH-a, obvezne su se odazvati u zakazanom terminu te prilikom dolaska predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.
-Molimo pozvane osobe da eventualnu spriječenost dolaska na upis u vojnu evidenciju, opravdaju područnom odsjeku za poslove obrane, osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji. Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave. Također, osobe starijih godišta koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju mogu se i bez poziva javiti u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta. Za sve dodatne informacije i pojašnjenja zainteresirani građani mogu kontaktirati područne odjele/odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta – poručili su iz Ministarstva obrane.

Pročitajte još

BONO BOŠNJAK podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

Dulist

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist