Hrvatska

[VOJNA VJEŽBA] Hrvatski specijalci s NATO partnerima zauzeli trajekt

collage Hrvatski specijalci

Zapovjedništvo specijalnih snaga s NATO saveznicima je u akvatoriju otoka Krka ovaj utorak provelo zahtjevnu vojnu vježbu u kojoj su s krutim čamcima na napuhavanje zauzeli trajekt u pokretu i stavili ga pod kontrolu.

Ističu iz Ministarstva obrane kako je zadaća ZSS-a u suradnji s NATO partnerom u ovoj vježbi bila da presretnu i zauzmu oteti civilni brod, a krajnji ishod bila je neutralizirana teroristička skupina i trajekt pod kontrolom specijalnih snaga. Svrha vježbe je uspostaviti nadzor i komunikaciju snaga na području provođenja zadaća, kao i komunikaciju s izdvojenim zapovjednim mjestima.

Vježbu su pratili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i novi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid. Prije početka vježbe prezentirane su im sposobnosti pomorske grupe hrvatskih specijalnih snaga te cilj tog uvježbavanja.
Ova taktička zadaća i način približavanja, presretanja, upotrebe krutih, ukrcaja operativaca na brod, pretrage i zauzimanja trajekta namijenjeni su specijalnim postrojbama za borbu u sklopu pomorskih operacija i antiterorističke borbe.

Foto: MORH

 

Pročitajte još

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist