Hrvatska

[VOJNA VJEŽBA] Hrvatski specijalci s NATO partnerima zauzeli trajekt

collage Hrvatski specijalci

Zapovjedništvo specijalnih snaga s NATO saveznicima je u akvatoriju otoka Krka ovaj utorak provelo zahtjevnu vojnu vježbu u kojoj su s krutim čamcima na napuhavanje zauzeli trajekt u pokretu i stavili ga pod kontrolu.

Ističu iz Ministarstva obrane kako je zadaća ZSS-a u suradnji s NATO partnerom u ovoj vježbi bila da presretnu i zauzmu oteti civilni brod, a krajnji ishod bila je neutralizirana teroristička skupina i trajekt pod kontrolom specijalnih snaga. Svrha vježbe je uspostaviti nadzor i komunikaciju snaga na području provođenja zadaća, kao i komunikaciju s izdvojenim zapovjednim mjestima.

Vježbu su pratili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i novi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid. Prije početka vježbe prezentirane su im sposobnosti pomorske grupe hrvatskih specijalnih snaga te cilj tog uvježbavanja.
Ova taktička zadaća i način približavanja, presretanja, upotrebe krutih, ukrcaja operativaca na brod, pretrage i zauzimanja trajekta namijenjeni su specijalnim postrojbama za borbu u sklopu pomorskih operacija i antiterorističke borbe.

Foto: MORH

 

Pročitajte još

BONO BOŠNJAK podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

Dulist

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist