Aktualno

Ministarstvo kulture ‘češlja’ Konzervatorski odjel, pokrenut postupak protiv Žane Baće

zavod za obnovu zana baca05

Ministarstvo kulture pokrenulo je postupak protiv pročelnice Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Žane Baće. Naime, utvrđena su određena odstupanja od uobičajene prakse i postupanja koja su u suprotnosti s pravilima struke zbog čega su, potvrdili su iz Ministarstva za DuList, pokrenuti postupci sukladno Zakonu i Pravilniku.

Kako doznaje Nova TV, problem su potvrde projekata koje su se izdavale bez uvjeta, bez građevinskih dozvola i bez konzervatorskih elaborata. Soga je pokrenut postupak protiv pročelnice, ali i jedne dubrovačke arhitektice koja je radila na tim projektima, kojoj navodno prijeti gubitak licence za rad na zaštićenoj kulturnoj baštini.

Kako dalje navodi dnevnik.hr, radi se o projektu na Peskariji, koji je u fokus javnosti došao nakon 3D animacije montažnog objekta, koji se na tom prostoru trebao podignuti.

Drugi sporni projekt je ljetnikovac u Sustjepanu, na kojem je projektom podignuto čak sedam belvedera. Propusti se odnose na uništavanje kulturnih svojstava zaštićenog kulturnog dobra.

 

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist