Grad

MINISTAR MORNAR U POSJETI SVEUČILIŠTU Još ništa od studentskog doma

mornar sveuciliste0015

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar ovaj utorak posjetio je Sveučilište u Dubrovniku, te se sastao s rektoricom prof. dr. sc. Vesnom Vrtiprah, te prorektorima za studije i studente prof. dr. sc. Željkom Kurtelom, za međunarodnu suradnju i znanost prof. dr. sc. Vlatkom Lipovcem i za poslovanje izv. prof. dr. sc. Ivonom Vrdoljak Raguž.

Također, ministar Mornar obišao je zgradu Sveučilišnog kampusa i gostovao na UNIDU radiju, te i porazgovarao sa studentima Odjela za elekotrotehniku i računarstvo. Upoznao se i s s radom nautičkog i brodostrojarskog simulatora.

Ministar je kao cilj posjeta istaknuo studentski dom u Dubrovniku.

– Ono što nedostaje Dubrovniku kao sveučilišnom gradu je studentski dom, a u tom smjeru mi ćemo sada poduzeti neke akcije na razini Hrvatske, te osigurati nešto manje od milijardu kuna za gradnju i obnovu kapaciteta studentskih domova, novih tri tisuće ležajeva, a mislim da će tih milijardu kuna dobro doći i našoj građevinskoj operativi. Plan Sveučilišta je da se izgradi dom za 24 milijuna eura i tu će Ministarstvo sigurno dati maksimalnu potporu – kazao je ministar, pripomenuvši kako su sredstva za investicije jako ograničena, oko 20-ak milijuna kuna i za škole i za sveučilišta, međutim kako su tu i Europski fondovi.

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist