Hrvatska

Ministar Filipović otkrio nove cijene goriva

Gorivo INA

Vlada Republike Hrvatske danas je na telefonskoj sjednici donijela odluku o najvišim cijenama naftnih derivata u sljedeća dva tjedna kojom je ukinuto administrativno ograničenje maloprodajnih cijena i ograničenje veleprodajne cijene.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izvijestio je kako će od utorka, 19. srpnja, cijena benzina iznositi 13,02 kune, što je smanjenje za 48 lipa s 13,5 kuna, dok će cijena dizela s 13,08 narasti na 13,43 kune. Maloprodajna cijena plavog dizela ostaje ograničena na 9,45 kuna na način kao i u proteklih 14 dana, ističu iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.
.

Izjednačit će se cijene na autocestama i izvan njih, što znači da će nove cijene važiti na svim benzinskim postajama u Republici Hrvatskoj narednih 14 dana. Radi se o cijenama osnovnih goriva dok se najviše maloprodajne cijene za sve naftne derivate s dodanim multifunkcionalnim aditivima tijekom namješavanja, skladištenja ili otpreme utvrđuju slobodno.

Također, energetski subjekti i dalje moraju kupcima omogućiti kupnju pojedinog naftnog derivata bez dodanih multifunkcionalnih aditiva na svakoj benzinskoj postaji gdje se prodaje pojedini naftni derivat.

Trgovačka marža ostaje 65 lipa za benzin i dizel te je i dalje na snazi smanjenje trošarina od 80 lipa na benzin i 40 lipa na dizel.

Da nije bilo navedenih poteza Vlade, cijena dizela iznosila bi 15,70 kuna, benzina 14,92 kune, a plavog dizela 10,69 kuna.

Pročitajte još

[PRVI DAN 2023.] Minimalni iznos kojeg ćete moći podići s bankomata je deset eura

Dulist

Još jedna namirnica povlači se zbog neoznačenog alergena E220 – sumporovog dioksida

Dulist

[ZABILJEŽEN RAST] Krajem srpnja gotovo 110 tisuća nezaposlenih osoba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija