Hrvatska

Ministar Bačić: ‘Obnova je postala strateški prioritet ove Vlade’

Branko Bačić, novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine gostovao je u emisiji Hrvatskog radija ‘A sada Vlada’. Govorio je o obnovi Banovine, koja je strateški prioritet Vlade. O preuzimanju ministarske funkcije, Bačić je rekao da je dugo vremena razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem.

– Obnova je postala strateški prioritet ove Vlade. To je moja struka, mogu se uključiti vrlo brzo. Preda mnom je velik izazov, svjestan sam težine posla, tereta odgovornosti, očekivanja naših sugrađana na Baniji i na zagrebačkom području. Potpuno sam posvećen poslu koji je ispred mene. No, ne ovisi sve o meni. Nužna je suradnja s regionalnim, područnim i lokalnim vlastima svih gradonačelnika Zagreba, načelnika i župana. Bez njihovog angažmana, bez njihove pomoći teško ćemo napraviti taj nužni iskorak – istaknuo je Bačić, navodeći dalje detalje o obnovi.

– Želimo da se što prije krene sa svim mogućim aspektima – i konstrukcijskom obnovom u organizaciji države i samoobnovom, konstrukcijskom obnovom zgrada, zamjenskim kućama i izgradnjom višestambenih kuća. Ono što je važno – uključio sam u obnovu još jedno veliko državno tijelo – Agenciju za promet nekretninama koja je sama po sebi stručna, ljudi iz te agencije dobro će doći da pokrenu izgradnju višestambenih kuća – naglasio je ministar Bačić za ‘A sada Vlada’.

Pročitajte još

Ministar Butković: ‘Maksimalna kazna će biti 130 tisuća eura za nezakonite stvari na pomorskom dobru’

Dulist

TRAŽE PRODULJENJE ROKA Telekomi odgađaju poskupljenje usluga

Dulist

STIŽE U ZAGREB! Biste li vi gledali predstavu o Lepoj Breni?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija