Hrvatska

Ministar Bačić: ‘Obnova je postala strateški prioritet ove Vlade’

Ministar Bačić: 'Obnova je postala strateški prioritet ove Vlade'

Branko Bačić, novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine gostovao je u emisiji Hrvatskog radija ‘A sada Vlada’. Govorio je o obnovi Banovine, koja je strateški prioritet Vlade. O preuzimanju ministarske funkcije, Bačić je rekao da je dugo vremena razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem.

– Obnova je postala strateški prioritet ove Vlade. To je moja struka, mogu se uključiti vrlo brzo. Preda mnom je velik izazov, svjestan sam težine posla, tereta odgovornosti, očekivanja naših sugrađana na Baniji i na zagrebačkom području. Potpuno sam posvećen poslu koji je ispred mene. No, ne ovisi sve o meni. Nužna je suradnja s regionalnim, područnim i lokalnim vlastima svih gradonačelnika Zagreba, načelnika i župana. Bez njihovog angažmana, bez njihove pomoći teško ćemo napraviti taj nužni iskorak – istaknuo je Bačić, navodeći dalje detalje o obnovi.

– Želimo da se što prije krene sa svim mogućim aspektima – i konstrukcijskom obnovom u organizaciji države i samoobnovom, konstrukcijskom obnovom zgrada, zamjenskim kućama i izgradnjom višestambenih kuća. Ono što je važno – uključio sam u obnovu još jedno veliko državno tijelo – Agenciju za promet nekretninama koja je sama po sebi stručna, ljudi iz te agencije dobro će doći da pokrenu izgradnju višestambenih kuća – naglasio je ministar Bačić za ‘A sada Vlada’.

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović