Grad

Milijunta putnica stigla u grušku luku!

Milijunta putnica stigla u grušku luku!

Svega jedan dan kasnije nego lani, dubrovačka luka dočekala je svoju milijuntu putnicu. Tina Botica Tulić, Korčulanka je koja je u Dubrovnik stigla brzobrodskom linijom Krilo Jeta Split – Dubrovnik, i kako kaže upravo je tu poveznicu čekala već godinama.

-Ne treba uopće nabrajati što sve nemamo, ova linija nam jednostavno treba. Imati tu privilegiju doći ovdje jedan dan i vratiti se doma bez napornog putovanja. To je nešto što nam jednostavno treba. Ovo ljeto je prvi put da se uspostavila ovakva linija i to me oduševilo – rekla je novinarima Tina Botica Tulić.
Ravnatelj lučke uprave Dubrovnik Antun Asić istaknuo je pak kako je sezona pomorskog prometa bila na zadovoljavajućoj razini, pogotovo ako se uzme u obzir pad dolazaka kruzera u taj grad.
-Kad milijunti putnik kasni svega jedan dan, a po ukupnom smo broju putnika na prošlogodišnjoj razini usprkos padu kružnih putovanja za 10 posto, to znači da je sezona dobra.Bilo je više linijskog prometa, ali i dnevnih izleta tako da smo time kompenzirali pad – rekao je Asić te dodao kako su ove godine kruzeri bili općenito dobro raspoređeni kroz tjedan. I dalje su udarne subote, no vikend gužve su nešto što se jednostavno zasada ne može u potpunosti izbjeći, zaključuje Asić.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist