Grad

Milijun kuna za vodoopskrbu dijela Dubrovnika i Župe dubrovačke

Milijun kuna za vodoopskrbu dijela Dubrovnika i Župe dubrovačke

U dijelu ulice Od izvora, na prostoru iza garaža, Vodovod Dubrovnik ovih dana dovršava izgradnju novog vodoopskrbnog cjevovoda i sustava odvodnje, dok je u Obodskoj ulici u tijeku rekonstrukcija vodovodnih instalacija, kakva je upravo uspješno dovršena u Župi dubrovačkoj na dijelu Puta svetog Luke.

-Kraj stare i početak nove godine u Vodovodu uvijek dočekamo u punom zamahu, tako da ovo nije nova situacija za nas. Svjesni smo kako su Dubrovnik i okolica turističke destinacije i da većina naših sugrađana živi od turizma i djelatnosti povezanih uz njega i zato se trudimo što je moguće više radova odraditi van sezone – pojasnio je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić koji je naglasio kako je kod sve tri investicije bila riječ o rješavanju kritičnih točaka na sustavu vodoopskrbe.

U Mokošici je tako dio iza garaža u Ulici od izvora dobio 105 metara novog cjevovoda vodoopskrbe, a dotrajala cijev zamijenjena je novom cijevi od nodularnog lijeva. Uz to napravljen je i novi dio mreže javne odvodnje u dužini od 175 metara, čime je uspješno dovršeno razdvajanje fekalne od oborinske odvodnje na tom području. Veći dio radova je završen i u tijeku je vraćanje tog dijela ulice u prvobitno stanje, a nakon blagdana slijedi nastavak radova na posljednjem dijelu ulice, od garaža do spoja na glavnu prometnicu.
Jednako tako organizirani su radovi i u Obodskoj ulici, gdje je na dionici iznad Ulice kralja Petra Krešimira IV dovršena rekonstrukcija 50 metara cjevovoda vodoopskrbe, a dotrajala polietilenska cijev zamijenjena je novim cjevovodom od pocinčanog čelika. Po blagdanima kreću radovi na rekonstrukciji još pedesetak metara na vrhu te ulice.

-Kako bi naši sugrađani u tim ulicama mogli dostojno proslaviti Božić i dočekati novu godinu tempirali smo izvođenje ovih radova po fazama na način da se veći dio njih uspješno dovrši ovih dana, a potom te ulice vrate u prvobitno stanje pa ćemo poslije Sveta tri kralja nastaviti s radovima, koji bi trebali trajati najdulje do Feste svetog Vlaha – najavio je Lukša Matušić.

I dok su ove investicije još u tijeku, u Župi dubrovačkoj Vodovod je uspješno završio radove na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda na Putu svetog Luke, gdje je bila još jedna kritična točka na kojoj je dolazilo do kvarova. Dotrajali cjevovod zamijenjen je novom pocinčanom cijevi u dužini od 115 metara, rekonstruirani su i svi priključci te asfaltirana prometnica.

-Što se tiče samog Puta svetog Luke, ovaj dio te ulice smo uspješno završili, ali nemamo namjeru tu stati s radovima. Postoji još kritičnih točaka na tom dijelu koje ćemo rekonstruirati kroz radove na izgradnji kanalizacijskog sustava. Ono što je bitno istaknuti je da će dovršetak svih ovih investicija značajno poboljšati vodoopskrbne prilike u tim ulicama i dugoročno osigurati stabilnost sustava, što je najbolja vijest za naše sugrađane – zaključno je izjavio čelni čovjek dubrovačkog vodovoda.

Ukupna vrijednost svih ovih investicija koje Vodovod financira iz vlastitih sredstava iznosi nešto više od 1 milijun kuna s PDV-om.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist