Politika

Milanović priznao poraz, Karamarko: Čestitam svima!

Milanović priznao poraz, Karamarko: Čestitam svima!

Prvaci dviju koalicija koje su na izborima za Europski parlament ostvarile najbolji rezultat u očekivano različitom raspoloženju komentirali su svoj prolaz na izborima. U stožeru HDZ-a euforija, u SDP-u karmine.

– Glasovi su izbrojani, teška srca čestitam onima koji su dobili više glasova. Izbori su neizvjesni. Očekivali smo bolji rezultat. Odaziv je bio nizak, međutim niski odaziv je bio svima. Zašto je to tako bilo o tome će biti riječi još danima. Da nije bilo promjena i uvođenja reda u popis birača, odaziv bi bio još manji – kazao je premijer i prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović, dodavši kako je na političarima da razmisle zašto su se građani oglušili.
– Za malo više od mjesec dana su lokalni izbori, tamo će biti veći odaziv – izrazio je nadu premijer.

– Mogu reći da smo dali sve od sebe, borit ćemo se više i jače da naše poruke dođu do birača. Jer birače ne možete kriviti. Onima koji su izašli na izbore zahvaljujem, a pogotovo onima koji su nama dali glas. A onima koji nisu izašli na izbore, što je njihovo građansko pravo, poručujem da izađu na iduće izbore – zaključio je Milanović.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko pred medije i okupljene članove Mladeži izašao je s osmjehom na licu. Istaknuo je kako se HDZ istrgnuo iz 'ponora parlamentarnog poraza' i da ih je do pobjede dovela politika 'kriminal van iz HDZ-a, a poštenje i domoljublje natrag u HDZ'.

Na ostvarenom rezultatu zahvalio se svim stranačkim aktivistima, posebno ženama i mladeži, a iznenadio je čestitkom svim pobjednicima na izborima za Europski parlament – ne samo s liste HDZ-a nego i s liste SDP/HNS/HSU i Hrvatskim laburistima.

– Moram čestitati svima koji su pobijedili i postali europarlamentarcima. Svi idemo zajedno čvrsto i s ljubavlju u borbu za Hrvatsku Europskom parlamentu – rekao je Karamarko, te poručio kako HDZ sigurno 'ide dalje'.

– Uskoro su lokalni izbori, pripremat ćemo se. Žao mi je što je izlaznost bila mala, ali ne želim za to nikoga kriviti u ovom svečanom trenutku. Trebalo je ljude motivirati i nadam se da ćemo ih motivirati za lokalne izbore. Očekujem pobjedu na lokalnim izborima – zaključio je Karamarko. 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist