Hrvatska

Milanović predstavio svoju koaliciju, hoće li na listi za Sabor biti i Dubrovčana?

zoran milanovic 060915 kazetno streljivo

Koalicija koja će se na izborima suprotstaviti HDZ-u i partnerima službeno je sklopljena. Koaliciju su u Varaždinu potpisali lideri SDP-a, HNS-a, HSU-a, Hrvatskih laburista, Autohtone hrvatske seljačke stranke i Zagorske stranke.

Ime nove “lijeve” koalicije je “Hrvatska raste”, a građanima se predstavljaju pod sloganom “Nema povratka na staro”. Koalicijski sporazum potpisan je u varaždinskoj poslovnoj zoni, tvorničkoj hali firme Oprema intercom. Pred halom su se pojavili i članovi varaždinske mladeži HDZ-a, koji su istaknuli transparente s natpisima “100 milijardi kuna novog duga” i “100.000 iseljenih”, prenosi Index.hr

U koaliciji nema IDS-a, koji se odlučio distancirati od SDP-a i vjerojatno će na izbore izaći samostalno. Ako ih na koaliciju prije toga ne uspiju nagovoriti Ivo Josipović i Radimir Čačić, koji bi rado ušli u savez s najjačom istarskom strankom.

No, zato su u SDP-ovoj koaliciji tri nova partnera: laburisti, A-HSS i Zagorska stranka.

Prema detaljima koalicijskog sporazuma, koje je objavio RTL, SDP-u će na izbornim listama pripasti 94 mjesta, HNS-u 24, HSU-u 10, laburistima osam, a A-HSS-u četiri mjesta.

HNS će tako u I. izbornoj jedinici dobiti drugo mjesto na listi, u III. jedinici za njih su rezervirani drugo, četvrto, peto i deveto mjesto, u IV. izbornoj jedinici također će im pripasti drugo mjesto, u V. jedinici dobit će šesto mjesto, u VI. i VII. jedinici treće mjesto, a u IX. i X. izbornoj jedinici šesto mjesto.

HSU-u pripadaju treća mjesta u V. i VIII. izbornoj jedinici, te šesto mjesto u III. izbornoj jedinici. Članovi laburista bit će na trećem mjestu u IV. izbornoj jedinici, šestom mjestu u III. jedinici i četvrtom mjestu u VIII. jedinici. A-HSS-u pripast će sedmo mjesto u II. izbornoj jedinici.

Članak u cjelosti pročitajte OVDJE.

 

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist