HrvatskaPolitika

MILANOVIĆ O KREDITIMA U FRANCIMA Ne radite dramu od toga, sve je pod kontrolom!

Zoran Milanović

Predsjednik Vlade Zoran Milanović sinoć je u emisiji Javna stvar govorio o nekoliko trenutno najaktualnijih tema hrvatskog političkog i društvenog prostora.

Najbitnije pitanje bilo je što Vlada namjerava učiniti kako bi se pomoglo građanima koji imaju kredite u švicarskim francima? Milanović je odgovorio kako će njegova vlada poduzeti sve da zaštiti građane. – Može se završiti i na sudu. Moja je vlada reagirala, uspjela je smanjiti kamate, ljudi su uštedjeli milijardi kuna, no sada je sve to potrošeno. Napravit ćemo sve da se dogovorimo s bankama, imama sve instrumente. Od banaka očekujem konstruktivan doprinos, to je i u njihovom interesu. Jamčim da neće biti problema. Pozivam ljude da ne rade dramu od toga, sve je pod kontrolom- poručio je Milanović, a prenosi Politika Plus.

Komentirajući mogućnost za socijalne nemire, Milanović je rekao da je to pitanje nepotrebno, da se tu radi o manjiem djelu hrvatskih građana, koji nisu prepušteni sebi. Mi smo socijalno odgovorna vlast, rekao je Milanović.
Na pitanje Kako će funkcionirati kohabitacija s novoizabranom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, premijer je kazao da joj je predložio da odabere jedan četvrtak i da posjeti sjednicu Vlade. Radujemo se takvom razgovoru, spremni smo za to, rekao je, te komentirao kako joj neće čestitati na pobjedi jer bi to ‘bilo licemjerno’.

Pročitajte više na Politika Plus.

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist