Kultura

MIDSUMMER SCENE Španjolska hit predstava odigrana na daskama dubrovačkog teatra

Španjolska verzija drame Ivora Martinića ‘Bila bi šteta da biljke krepaju’ odigrana je na Velikoj Sceni KMD-a u petak navečer u sklopu ovogodišnjeg festivala Midsummer Scene.
Riječ je o drami o prekidu ljubavne veze. Kriza prekida otvara se kada se jedan od likova ne može sjetiti najvažnijeg događaja veze za onog drugog. Kroz sjećanja, bivši ljubavni par pokušava ispričati svoju zajedničku priču. To je predstava o pokušajima da se verbalno izrazimo i stvorimo priču koju možemo prihvatiti.
Struktura djela je otvorena. To znači da je svaka izvedba različita, a glumci koriste vlastita imena, dob i biografiju. U španjolskoj verziji drame ‘Bila bi šteta da biljke krepaju’ govori se o životu u Barceloni koristeći iskustvo glumaca koji žive u tom gradu. Predstava je s uspjehom postavljena u kazalištu La Badabadocu sezoni 2020.-2021. te nastavlja svoj put na turneji po Španjolskoj.
U predstavi glume španjolska glumica Júlija Ferré i poznati argentinski glumac Victorio D’Alessandro. Autor predstave Ivor Martinić dio je svake inscenacije i aktivno komunicira s glumcima i publikom kako bi ispitao najbolju verziju vlastitog teksta.

Pročitajte još

Adio maestro! Napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih dirigenata Nikša Bareza

Dulist

U KNJIŽNICAMA Otvorena prva novogodišnja izložba ‘La mer’ Nena Kere

Dulist

TONKO SMOKVINA Za nama je uspješna godina u kojoj smo uspjeli iznjedriti planirano

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija