Kultura

Midsummer Scene Festival najavljuje kulturnu senzaciju na Lovrjencu!

Put oko svijeta u osamdeset dana Midsummer Scene 3

Hrvatsko kulturno ljeto ove će godine biti itekako vruće i zanimljivo. Po prvi puta od osnutka festivala, dubrovački Midsummer Scene ovog ljeta postavlja mjuzikl ‘Put oko svijeta u osamdeset dana’ od 22. lipnja do 6. srpnja na Lovrjencu.

– Ovo je svjetska praizvedba nove uglazbljene verzije klasičnog romana Julesa Vernea koja obećava pregršt zabave, romanse i pustolovine. Svakako se može očekivati poveća doza slapsticka, can-can plesačica, let balonom, željeznička nesreća, slonovi i zarazne melodije u fascinantnom ambijentu tvrđave Lovrjenac u Dubrovniku – najavila je producentica Midsummera Scene-a Darija Mikulandra Žanetić.

Vratolomno putovanje oko svijeta u društvu gospodina Phileasa Fogga i njegovog sluge Passapartouta bit će zabava za cijelu obitelj. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje nagrađivani engleski dramski pisac i redatelj Sean Aita. Glazbu je skladao francuski glumac i skladatelj Leo Elso, koji je nedavno nastupao u mjuziklu The Grinning Man na londonskom West Endu, a u ABBA-inom spektakularnom koncertu Voyage upravo je on avatar Bennya Anderssona.

Jules Verne se smatra ocem znanstvene fantastike, ali u ovom slavnom romanu autor se dotaknuo naglog razvoja svjetskog prijevoza. Ujedno je time komentirao ležeran stav putnika iz zapadnjačkih kolonijalnih sila spram kultura i običaja zemalja kojima su putovali.

Ovaj je mjuzikl posebno napisan i skladan za festival Midsummer Scene. Gledateljima iz cijelog svijeta pružit će savršenu ljetnu razonodu. U devedeset minuta će tako s Lovrjenca obići cijeli svijet. Pravo je ovo osvježenje Festivala u njegovoj devetoj sezoni.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Foto: Midsummer Scene

Pročitajte još

Mostar Sevdah Reunion nastupio na Orsuli

Dulist

Radionica izrade sunčane čipke

Dulist

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist