Aktualno

MI SMO PROVJERILI Goran Hrnić nije postao savjetnik gradonačelnika!

MI SMO PROVJERILI Goran Hrnić nije postao savjetnik gradonačelnika!

Goran Hrnić nije postao savjetnik gradonačelnika Mata Frankovića! – odgovorili su DuListu iz Grada Dubrovnika na upit koji smo im poslali rano jutros.

-Cijeneći iskustvo gospodina Hrnića razgovarali smo o mogućnostima njegovog angažmana na projektima Grada Dubrovnika okrenutim uspostavljanju održivog turizma jer vjerujemo da svojim višedesetljetnim iskustvom može doprinijeti podizanju kvalitete destinacije kao i realizaciji samih gradskih projekata. Ukoliko gospodin Hrnić bude imenovan na bilo kakvu funkciju, o istome ćemo obavijestiti javnost – stoji u odgovoru Gradske uprave.

Dakle, informacija koja je ‘buknula’ u jednom dubrovačkom mediju te se počela širiti u javnosti samo je dezinformacija. Naime, Goran Hrnić se u veljači nakon 31 godinu rada u Gulliver Travelu povukao iz uprave ove putničke agencije te je za DuList u telefonskom razgovoru izjavio kako neće ići u mirovinu, već još malo raditi. Stoga je sasvim prirodno da se u javnosti nagađa gdje će se sljedeće zaposliti ovaj dugogodišnji stručnjak u turizmu. Međutim, ne bi bilo s gorega informacije koje se plasiraju u javnost i provjeriti. Treba tu spomenuti i dubrovački HNS koji je ovog utorka, kako su napisali ‘tragom pisanja lokalnih medija’ uputio priopćenje naslova ‘Kojim metrom gradonačelnik mjeri novog savjetnika?’, aludirajući zacijelo na nedavnu akciju gradonačelnika Frankovića kada je prilikom obilaska radova u Ulici kardinala Stepinca uzeo metar i utvrdio kako su investitori tamošnjih zgrada ‘uzeli’ i dio javne ceste.

U svome se priopćenju, koje potpisuje predsjednica dubrovačkog HNS-a Nataša Gabričević, pozivaju na, kako navode, ‘uskraćivanje informacija iz Gradske uprave vezano za dobivene sporove između Grada Dubrovnika i turističkih agencija’ te su s time povezali navodni Hrnićev dolazak u Gradsku upravu. Međutim, umjesto da su brže – bolje tražili još jednu stavku koju će zamjeriti aktualnoj Gradskoj upravi, što im je kao oporbi, svakako, u ‘opisu posla’, trebali su najprije provjeriti točnost informacija kojima ‘barataju’. Naime, svoje priopćenje temelje na informacijama koje su, kako navode, plasirane u lokalnim medijima, ali, činjenica je da je samo jedan medij prije nekoliko dana objavio informaciju o navodnom novom zaposlenju Gorana Hrnića i to neslužbenu. Sve ih je zajedno koštala brzopletost, bez da su uopće provjerili informaciju.

MI SMO PROVJERILI Goran Hrnić nije postao savjetnik gradonačelnika!

Pročitajte još

Odjel za pružanje palijativne skrbi proslavio deset godina

Dulist

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist