Aktualno

Metkovska gradska uprava na minimalcu!

petrov3075

Grad Metković objavio je priopćenje za javnost vezano uz dug grada koji je premašio godišnje prihode i odluku gradonačelnika o rezanju plaća na minimalac. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Nakon snimanja stanja gradskih financija i proračuna nova gradska uprava je utvrdila dugovanja prema državi i dobavljačima u iznosu od 17,6 milijuna kuna. S obzirom da su godišnji prihodi grada 17 milijuna kuna, dugovanja grada Metkovića veća su od godišnjih prihoda. Bivša gradska uprava je proračun prikazivala većim jer su unutar njega bila prikazivana i namjenska sredstva dobivena od Republike Hrvatske npr. ona za Prirodoslovni muzej i novu knjižnicu i čitaonicu u zgradi Vage.

S obzirom na iznimno teško stanje gradskih financija i dugovanje od dvije plaće prema gradskim zaposlenicima, ali i solidarnosti prema 2500 nezaposlenih u gradu Metkoviću, gradonačelnik Božo Petrov odlučio je sebi i svim gradskim zaposlenicima srezati plaću na minimalac s dodatkom minulog rada. Ovakvom mjerom nastoji se podmiriti zaostale plaće i skupiti novčana sredstva za projekte s kojima nastojimo aplicirati za europske fondove.

Nadamo se da će Vlada Republike  Hrvatske i  Ministarstvo financija uzeti u obzir odlučnost  i ozbiljnost nove gradske uprave  grada Metkovića i naše namjere da podmirimo dugovanja i sredimo gradske financije.  Iz tog razloga držimo da nam Vlada RH treba pomoći otpisom dugovanja jer su i državne institucije svojim nečinjenjem dopustile da Metković dođe u ovakvu situaciju.

Isto tako očekujemo  od DORH-a da u što kraćem mogućem roku riješe kaznene prijave koje je Grad Metković podnio protiv bivšeg gradonačelnika Metkovića i gradskih službenika na način da podignu optužnicu protiv odgovornih osoba.“

Pročitajte još

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist

STIGAO JE DOMA Jadrolinijin trajekt ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist