Aktualno

“Mesić je prauzrok svog zla za Hrvate”

"Mesić je prauzrok svog zla za Hrvate"

U samostanu sv. Klare u organizaciji Družbe „Braća hrvatskoga Zmaja“, Zmajski stol Dubrovnik noćas su predstavljene dvije knjige bivšeg potpredsjednika Sabora prof. Zdravka Tomca – 'Memoari' i 'Peta haaška kolona i njezine žrtve'.

– Memoari su povijesna građa jer je profesor Tomac proživio trenutke o kojima piše – rekao je na predstavljanju bivši saborski zastupnik i povjesničar Ivan Mustać

– U memoarima posebno mjesto zauzima dr. Franjo Tuđman koji je prikazan kao hrabri i odlučni vođa – istaknuo je Mustać te dodao kako se u Tomčevim memoarima posebno ističe njegova duhovnost i domoljublje koje nikada nije skrivao.

– Političku situaciju u Hrvatskoj danas  najbolje ilustrira činjenica da se uz Tuđmana najviše sotonizira bivšeg ministra obrane Gojka Šuška – istaknuo je Mustać dio zapisanih memoara.

– Uvijek imam tremu kada dođem u Dubrovnik. U njemu živim prošlost, budućnost i sadašnjost. Sjećam se rata ovdje, i siguran sam da će hrvatski narod znati sačuvati istinu o svojoj prošlosti. Na temelju svjetla iz prošlosti znati ćemo osvijetliti budućnost.
Stvorili smo državu, na nama je kakva će biti. Uskoro ulazimo u EU, a prošle godine skinuli smo mrlju s naše Domovine i čisti ulazimo u Europu – istaknuo je Tomac te nastavio:

– Pred našim narodom je da formira novu politiku i ja sam optimist, bez obzira što se događa sad. U novo razdoblje hrvatski narod će ući kao pobjednik – uvjeren je on.

Tomac je za govornicom rekao kako je memoare završio igrom slučaja dan prije oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača, a ovom prilikom osvrnuo se i na dan kada su generali oslobođeni.

-Premijer Milanović nije prihvatio istinu da je oslobađajuća presuda oslobađajuća i za Oluju i cijeli hrvatski narod – rekao je Tomac te nastavio:

– Onda je došao Josipović koji je poručio narodu kako se ne treba puno veseliti, nego i dalje tražiti krivce – ogorčen je Tomac. Upravo je taj dan bio presudan da on nastavi s pisanjem iako je prethodno bio najavio kako su 'Memoari njegova posljednja knjiga. 'Peta haaška kolona i njezine žrtve' tako je napisana u nepunih šest mjeseci, otkrio je okupljenima Tomac.

Tomac se obrušio i na Milorada Pupovca, kao i Vesnu Pusić rekavši kako su glavni akteri antihrvatske politike već dva desetljeća.

– Pusić je promaknuta na prvu potpredsjednicu Vlade, umjesto da ostavku iz moralnih razloga – ogorčen je Tomac koji nije štedio ni Stjepana Mesića.

– On je prauzrok svog zla kojeg smo doživjeli. Od svjedočenja u Haagu do iskrivljavanja istine o ratu – smatra Tomac te nastavlja o aktualnom premijeru Zoranu Milanoviću.

– U Beogradu je donesen Memorandum 2. U njemu stoji da se karakter rata mora preokrenuti u građanski rat s podijeljenom odgovornošću. Tko je uveo taj pojam u hrvatski javni život? Zoran Milanović. Pogledajte samo Vukovar i nastojanja da se na silu uvede ćirilica. U Vukovaru ne živi trećina Srba, ali ova Vlada ne želi napraviti istragu kao npr. u Vrgorcu kada su oduzimali pravo glasa na izborima – rekao je Tomac koji je ogorčen i na dio medija koji je u službi izdajničkih ideja.

Tomac je također naglasio i kako će ključna biti sudbina generala Praljka, a istaknuo je i kako je sramota da se na generalove knjige naplaćuje PDV jer su stavljene u kategoriju šunda.
– Uoči presude šalje se poruka svima nama koji smo branili Hrvatsku da smo šund i smeće – zagrmio je Tomac s govornice.

Pročitajte još

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?

Napustio nas je glazbenik i profesor Eduard Edi Marčić

Dulist