Sport

Memphis Grizzliesi otpustili Maria Hezonju, nezadovoljstvo je bilo obostrano

Memphis Grizzliesi otpustili Maria Hezonju, nezadovoljstvo je bilo obostrano

NBA sezona još službeno nije ni počela, a u životu Marija Hezonje je dosta uzbudljivo, ali i neizvjesno. Uvijek dobro informirani novinar i insajder Shams Charania s The Athletica dojavio je kako su Memphis Grizzliesi otpustili Dubrovčanina, prenosi Jutarnji list. Charania je dodao i kako je za očekivati da će mnoge momčadi pokazati interes za Hezonjinim uslugama po završetku trening-kampova. Nije to, međutim, ništa novo – puno je signala dolazilo iz tabora Grizzliesa kako ipak neće zadržati hrvatskog košarkaša u svojim redovima.

Podsjetimo, Hezonja je uoči sezone pokupio gotovo dva milijuna dolara vrijednu opciju koju su mu prilikom potpisivanja ugovora dali Portland Trail Blazersi, no ubrzo nakon toga je razmijenjen u redove Memphisa. Gaža nije potrajala dugo, a dojam je kako ni Hezonja nije bio presretan premještajem.

Peti pick drafta nakon pet godina igranja u NBA ligi i dalje nije pokazao, ostvario ili kako god, svoj puni potencijal i još uvijek spada u kategoriju „what if”. U skladu s kvalitetom odgovora koji ponudi u ovoj sezoni, u tom smjeru će i ići njegova buduća karijera.

Prošle godine odigrao je najmanji broj utakmica (53) otkako je stigao u ligu, imao je najmanji prosjek poena od 4,8 po susretu, najmanje asista 0,9 i najgori defenzivni rejting od 114,2 (doduše i najbolji ofenzivni rejting od 104,7). Unatoč tome, činilo se kako mu se svidjelo okruženje Portlanda, ali sreća nije dugo potrajala.

U svakom slučaju, puno toga će znati nakon ove sezone jer već iduće mora potražiti novi NBA ugovor.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist