Sport

Velika pobjeda Jug AO u derbiju 8. kola Prvenstva Hrvatske!

Velika pobjeda Jug AO u derbiju 8. kola Prvenstva Hrvatske!

Aktualni prvak države ostaje jedina neporažena momčad, štoviše jedini sastav sa stopostotnim učinkom u dosadašnjem dijelu državnog prvenstva. Jug Adriatic osiguranje na pomalo je klastičan način dočarao ili dokazao koliko ga je teško nadvladati u njegovoj utvrdi, koliko je ondje moćan. Pritom ne mislimo na fizičku snagu, pa niti na neupitnu igračku kvalitetu, već ujedno i mentalnu snagu.

Naime, Mladost je bila na pragu pobjede ili se barem tako činilo kada je u prvom napadu u zadnjoj četvrtini, ljevoruki Rus u zagrebačkom sastavu Konstantin Harkov pogodio za 13:10 vodstvo gostiju. Tri razlike plusa, sedam minuta prije kraja u srazu velikih momčadi… nije nenadoknadivo, nije trenutak odluke, ali nije ni daleko od toga. Posebno jer je u tim trenucima Jug AO imao već izvan igre vrlo bitnog im braniča, Amerikanca Alexa Oberta. No, domaćin nije popuštao, ni gubio vjeru u sebe. Grk Papanastasiou, pa potom i Rus u redovima Dubrovčana, Merkulov smanjuju na 13:12 jasno naznačivši da se u Gružu još ima za igrati.

Andro Bušlje je međutim baš u toj posljednjoj četvrtini, imao sjajna postavljanja na drugoj vratnici odnosno ispred vratara Popadića, te je bivši jugaš, sada mladostaš bio dvije odbijene lopte od Jugovog vratara smjestio u mrežu. Bušlje je bio taj koji je nakon Obradovićevog gola za 14:14, ponovo doveo mladostaše u prednost (14:15).

Bilo je to ujedno razdoblje i kada smo svjedočili kuriozitetu. Jug AO nije ‘pritiskao’ samo u vodi, činili su to i s klupe, lagani pritisak na suce uslijed čega u minutu za minutom crvene kartone dobili svi stručni ljudi Jugovog stožera. Prvo crveni za pomoćnog trenera Mihu Bobića, potom za glavnog trenera Vjekoslava Kobešćaka, a na koncu i za drugog pomoćnog, Đanija Pecotića.

Nije to jasno bilo ono što je presudilo pobjednika, već su to učinili Luka Lončar sjajnim golom s 2 metra (15:15), te Loren Fatović samo 57 sekundi prije kraja (16:15).

Dakako, kada bi dalje analizirali utakmicu, ali samo površno i za ‘prvu ruku’, neposredno nakon njezinog završetka, u oči upadaju i neke brojke. Realizacija igrača više Mladosti je bila jako loša (3-14). S takvim se brojkama teško može pobijediti, posebno velikog suparnika kakav je Jug AO. Domaćin je tu bio puno konkretniji (8-13). Vratar Zagrepčana, Ivan Marcelić nije bio u drugoj polovici utakmici na razini onog iz prvog dijela. Već ta dva detalja, koji i nisu samo detalji, donekle može obrazložiti zasluženu pobjedu Juga Adriatic osiguranja u najvećem derbiju hrvatskog vaterpola.

Izvor: HVS.hr

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist