Sport

Mladostašice u Gružu osvojile Hrvatski kup

Mladostašice u Gružu osvojile Hrvatski kup

Vaterpolistice zagrebačke Mladosti osvajačice su Hrvatskog kupa za 2020. godinu nakon što su u do posljednjih sekundi neizvjesnom susretu pobijedile jednako tako sjajne igračice splitskog Jadrana.

Nakon dugo vremena smo u hrvatskom klupskom ženskom vaterpolu gledali potpuno izjednačeno finale, dva sastava koja su se ravnopravno borila za pokal pobjednica i u kojem do posljednjih sekundi nije bilo znano koja će se skupina djevojaka na koncu radovati. Mladostašice su očekivano i relativno uvjerljivo povele u prvoj četvrtini 3:1, unatoč početnom vodstvu Splićanki (Domina Burić iz peterca za Jadranovo vodstvo 1:0). Nakon izjednačenja Emmi Miljković, pa pogotka za vodstvo Zagrepčanki, Petre Bukić, učinilo se da ćemo svjedočiti mnogim prijašnjim utakmicama ova dva sastava. Prije tri tjedna u kvalifikacijama Kupa je bilo 17:12 za Mladost. U prošlosezonskom finalu Kupa čak 20:5, a finalu Prvenstva Hrvatske prošle sezone, u srpnju konkretnije, 22:5 i 16:6 za Žabice. No, sada u Dubrovniku, druga ‘pjesma’.

Splićanke iako nekompletne, bez druge sidrašice i dvije od tri igračice na mjestu braniča, se ne predaju. Jadran se potpuno vraća, diže, te utakmicu ‘odvodi’ u vode apsolutne neizvjesnosti. Sve na krilima u najvećoj mjeri sestara Butić. Nakon vodstva Mladosti 4:1 sredinom druge dionice (Miljković), red dolazi na Butićke. Redom Jelena, Ivana, pa onda i Domina poravnavaju na 4:4. Žabice su još jednom uspjele povesti s dva gola prednosti (6:4), da bi potom Ivana Butić s dva gola vratila sve na početak.

Štoviše, početkom posljednje četvrtine, jadranašice su uspjele i povesti (Magdalena Butić s 2 metra za 9:8). Malo kasnije prva sidrašica mladostašica Mia Topić dobiva i treću osobnu, bilo je to kod rezultata 9:9, da bi malo kasnije Jadran i još jednom poveo – 10:9 za Splićanke, Domina Butić iz peterca, pet i pol minuta prije kraja. Međutim, ako su Splićanke imale raspoložene sestre Butić, što li tek reći za Emmi Miljković. Najbolja igračica i strijelkinja Mladosti, ‘vukla’ je cijelu utakmicu, a još malo više onda kada je i najviše zatrebalo. Sjajan pogodak je postigla s desne vanjske pozicije za poravnanje (10:10), njezin čak peti na utakmici, a dvije minute prije kraja je Nina Medić pogodila za 11:10 što će ispostaviti konačnim rezultatom. Iako je još bilo uzbuđenja, vratarka Mladosti Latica Medvešek je kod 11:10 obranila dva šuta Splićanki, a minutu prije kraja Jadran je imao i napad u kojem je njihova ponajbolja igračica Domina Butić izgubila loptu.

Na koncu su slavile Zagrepčanke, s ponosom radosne i sretne, ali jadranašice nemaju razloga za preveliku tugu. Odigrale su sjajnu utakmicu, veličanstveni finale, utakmicu za pokal kakvu već davno nismo vidjeli u hrvatskom ženskom klupskom vaterpolu.

Ivana Butić najbolja igračica finala

Jadranašice također nose jedan pokal kući. Sasvim zasluženo, trofej za najbolju igračicu finala pripao je Ivani Butić iz splitskog Jadrana.

Najbolju igračicu finalne utakmice Kupa odabrala je komisija u sastavu: predsjednik komisije Perica Bukić (predsjednik Stručnog savjeta HVS-a), Mladen Drnasin (predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza), te Boško Lozica, Ognjen Kržić i Milivoj Bebić (članovi Stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza) i Ivica Tucak (izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije).

Izvor: HVS.hr

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist