Zanimljivosti

MEĐUNARODNI DAN OBITELJI Roditelji i djeco, ne propustite Festival igranja na Babinom kuku

MEĐUNARODNI DAN OBITELJI Roditelji i djeco, ne propustite Festival igranja na Babinom kuku

Kako bi naglasili neprocjenjivu ulogu obitelji Ujedinjeni narodi su 1989. godinu proglasili Međunarodnom godinom obitelji, a 15. svibnja 1994. godine prvi put je obilježen Međunarodni dan obitelji pod krilaticom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”, piše Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Namjera je bila istaknuti važnost obitelji i potaknuti društvo na donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji te pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicije i običaja.

Uz današnji Međunarodni dan obitelji, Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava ‘Naša Djeca’ organiziraju Festival igranja za djecu i roditelje uz potporu fondacije The Human Safety Net i volontera Generali osiguranja.
U Dubrovniku će se Festival igranja u organizaciji Društva naša djeca Dubrovnik održati poslijepodne, od 16 do 19 sati u parku Babin Kuk.
Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom. Zajednička igra izrazito je važna za produbljivanje odnosa roditelj – dijete te skladni razvoj djeteta.
Na Festivalu igranja diljem Hrvatske volonteri će za roditelje i djecu pripremati neke dobro znane, ali i pomalo zaboravljene igre kao što su ‘Djed i repa’, ‘Hoki-poki’, ‘Glazbene stolice’ i otkriti neke nove (‘Sadimo vrt’, ‘Kad me vodi mamina/tatina ruka, odrastam bez muka’).

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist