Zanimljivosti

MEĐUNARODNI DAN OBITELJI Roditelji i djeco, ne propustite Festival igranja na Babinom kuku

Kako bi naglasili neprocjenjivu ulogu obitelji Ujedinjeni narodi su 1989. godinu proglasili Međunarodnom godinom obitelji, a 15. svibnja 1994. godine prvi put je obilježen Međunarodni dan obitelji pod krilaticom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”, piše Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Namjera je bila istaknuti važnost obitelji i potaknuti društvo na donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji te pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicije i običaja.

Uz današnji Međunarodni dan obitelji, Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava ‘Naša Djeca’ organiziraju Festival igranja za djecu i roditelje uz potporu fondacije The Human Safety Net i volontera Generali osiguranja.
U Dubrovniku će se Festival igranja u organizaciji Društva naša djeca Dubrovnik održati poslijepodne, od 16 do 19 sati u parku Babin Kuk.
Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom. Zajednička igra izrazito je važna za produbljivanje odnosa roditelj – dijete te skladni razvoj djeteta.
Na Festivalu igranja diljem Hrvatske volonteri će za roditelje i djecu pripremati neke dobro znane, ali i pomalo zaboravljene igre kao što su ‘Djed i repa’, ‘Hoki-poki’, ‘Glazbene stolice’ i otkriti neke nove (‘Sadimo vrt’, ‘Kad me vodi mamina/tatina ruka, odrastam bez muka’).

Pročitajte još

ŠAPA TJEDNA Bura the Dog!

Dulist

HUMANITARNA IZLOŽBA Slikarica Petra Farac u nedjelju izlaže svoje radove

Dulist

OD IGLE DO LOKOMOTIVE Prvi cavtatski Vintage bazaar bio je pun pogodak!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija