Aktualno

Međunarodna konferencija o novom početku turističkog sektora na jadranskom području

Međunarodna konferencija o novom početku turističkog sektora na jadranskom području

Novi početak turističkog sektora na Jadranskom području središnja je tema Međunarodne konferencije koja će se održati online u ponedjeljak, 19. srpnja ove godine u okviru inicijativa predviđenih europskim projektom ‘REMEMBER – REstoring the MEmory of Adriatic ports sites. Maritime culture to foster Balanced tERritorial growth’ tj. Oživljavanje sjećanja na jadranske luke. Pomorska kultura za poticanje teritorijalnog rasta.
Projektom u koji je uključeno osam pomorskih gradova na dvije strane Jadrana – Ancona, Ravenna, Venecija, Trst, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik, nastoji se valorizirati materijalna i nematerijalna pomorska kulturna baština kao resurs koji je stoljećima omogućavao stvaranje ekonomskog, kulturnog i umjetničkog bogatstva.
Zahvaljujući sredstvima iz Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014 – 2020, Lučka uprava Dubrovnik s Lučkim upravama srednjeg Jadrana kao vodećim partnerom i šest drugih partnera (Lučka uprava za srednji i sjeverni Jadran, Lučka uprava za Istočni Jadran, Veleučilište u Marcheu, Lučka uprava Zadar, Narodni muzej Zadar, Javna ustanova za razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Klaster intermodalnog prijevoza Rijeka) pripremaju konferenciju kojom će istaknuti ponovno pokretanje turističkog sektora na Jadranskom području, nakon pandemije Covid 19.
U raspravi će sudjelovati istaknuti stručnjaci poput gospođe Vlaste Klarić iz hrvatskog Ministarstva turizma i sporta, zamjenica EUSAIR PC-a i gospođe Laure Cimaglie, potpredsjednice MedCruisea kao glavne govornice.
Konferencija će započeti u 10 sati, a uloga moderatora povjerena je gospodinu Darku Bukoviću. Za pozdrave institucija intervenirat će gospođa Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika, gospodin Kristijan Pavić, predsjednik uprave ACI d.d. i od strane Lučke uprave srednjeg Jadrana kao vodećeg partnera na projektu. Kao sastavni dio konferencije održat će se okrugli stol pod nazivom ‘Rebranding budućnosti turističkog sektora na Jadranu’ na kojemu će sudjelovati lučke uprave (Lučke uprave Srednjeg Jadrana, Lučka uprava Dubrovnik, Lučka uprava
Ravenna, Lučka uprava Split, Lučka uprava Trst i Lučka uprava Zadar). Konferenciju će zaključiti predstavnik Foruma jadransko jonskih gradova.

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist