DuList IN

Mediteranski sajam ove godine u Parku Luja Šoletića

Mediteranski sajam ove godine u Parku Luja Šoletića

18. mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva ove će se godine od 30. rujna do 3. listopada 2021. održati u Parku Luja Šoletića.

– Svih ovih godina okupljamo izlagače, stručnjake, pokrovitelje i entuzijaste kako bismo zajedničkim nastojanjima pokušali predstaviti veći dio ekoloških i tradicijskih proizvoda kojima naša zemlja obiluje. Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji u području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostaloga zelenog poduzetništva. U travnju 2005. s našeg sajma pokrenuta je i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije ‘GMO free’ županijom. Na 16. Mediteranskom sajmu 2019. izlagalo je više od 200 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja, a sajam je posjetilo više od 20.000 tisuća posjetitelja. Prepoznali su to hrvatska ministarstva (Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije ) te bivša hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, koja je u srpnju 2017. godine u nazočnosti osnivača sajma Europskom parlamentu u Bruxellesu predstavila Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva – poručili su iz organizacije koju potpisuju društvo Dubrovnik Sun d.o.o., a suorganizatori su Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Hrvatska gospodarska komora – ŽK Dubrovnik te su partneri sajma Obrtnička komora DNŽ-a, Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalna razvojna agencija DUNEA.

Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje novim proizvodima (održavanje manifestacije Dani meda Dubrovačko-neretvanske županije), podizanje kvalitete nastupa izlagača te podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda).

Sajam je izložbenog i prodajnog karaktera te se posjetiteljima ulaz ne naplaćuje.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist