Aktualno

Mazija: “U gradnju Omble ne treba ići”

Istina je, ja sam jedan od tri eksperta koji su u revizijama rekli svoje stručno ne hidroelektrani Ombla. Napravio sam je besplatno, kao i sve ostale poslove koje sam napravio za državu, i tu ništa ne smrdi – odgovorio je Goran Mazija

za Jutarnji list izjavu ministra Radimira Čačića kako "postoji zelena studija za Omblu koja je izrađena besplatno i tu nešto smrdi".  

Goran Mazija jedan je od osnivača Savjeta SDP-a za zaštitu okoliša i suprug Heidi Mazije, tajnice iz Hrvatskih željeznica za koju je intervenirala i zbog koje je ostavku podnijela Mirela Holy.  
Radimir Čačić već je nekoliko puta posljednjih dana poručio kako će se Ombla graditi i kako to nitko ne može zaustaviti. I jutros je na energetskoj konferenciji Čačić poručio kako projekt HE Ombla ide dalje.
 
– U mandatu Mirele Holy u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode napravio sam šest revizija, jedna od njih je za Omblu, te sam dao mišljenja na dva zakonska prijedloga koja su otišla u proceduru u prvo čitanje. Za ništa od toga nisam naplatio niti kunu. Ne želim novac za takve analize jer neću da ispadne da zbog novca mijenjam mišljenje – pojasnio je Mazija.

Nastavlja kako je njegov posao oko Omble bio iščitati dokumentaciju, i uz podršku stručne literature, izložiti stav o utjecaju na okoliš.

– Govori se o četiri revizije, od koje su tri bile protiv gradnje, a jedna uvjetno za, ali nitko ne govori da se te studije ne bave istim područjima. Znači, od četiri područja koja su se ocjenjivala, može se reći da je u tri struka izrekla negativno mišljenje. Tko su preostala trojica, ne znam. Nisam pitao jer sam smatrao da to ne bi bilo pristojno – kaže Mazija i pojašnjava:

– Moje je područje bilo hidrogeologija i činjenica je da je moj zaključak bio da se u gradnju ne treba ići. Ni sa kime se nisam savjetovao oko stručnog stava.-rekao je uz ostalo za Jutarnji. 
 

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

Lionsi zahvalili Maloj kući na sudjelovanju u akciji ‘Srce pod povećalom’

Dulist

Otvorene online prijave za organizirano cijepljenje pomoraca iz županije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija