Aktualno

Matušiću za promatranje 300 eura dnevno

Frano Matušić (HDZ)

Saborski zastupnik Frano Matušić ubuduće će za posao promatrača u Europskom parlamentu dobivati dnevnicu od 304 eura, javlja tportal.

Naime, Saborski odbor za izbor i imenovanja objavio je imena hrvatskih promatrača. To su SDP-ovci Tonino Picula, Ingrid Antičević Marinović, Biljana Borzan, Romana Jerković i Tanja Vrbat, HNS-ov Jozo Radoš, SDSS-ov Milorad Pupovac, HDSSB-ov Boro Grubišić, Nikola Vuljanić iz Hrvatskih laburista, te HDZ-ovi Andrej Plenković, Davor Božinović i Frano Matušić.

Tih dvanaest saborskih zastupnika od travnja bi trebalo sjediti u Europskom parlamentu kao promatrači dok Hrvatska ne pristupi EU kao punopravna članica. Nakon ulaska, na izborima će se odlučivati tko će zastupati Hrvatsku u Europi.

Banner 300x250 DU 1

Premda nemaju pravo glasa, promatrači mogu sudjelovati u raspravama, a njihov status promatrača financijski nema nikakvu razliku od statusa zastupnika u Europskom parlamentu. Imat će mjesečnu plaću od najmanje šest tisuća eura, a tome treba dodati i iznos dnevnice, putnih troškova i nekih drugih naknada.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist