Aktualno

Lučka uprava predstavljena u Miamiju

luka gruz cruiser1

Lučka uprava Dubrovnik završila je s još jednim uspješnim predstavljanjem svoga grada i luke na svjetski poznatom sajmu „Seatrade Cruise Shipping Convention“ održanom u Miamiju 15. ožujka, 2012. godine.

Na sajmu je, u sklopu zajedničkog štanda „Croatian Ports“ s lučkim upravama Split, Šibenik, Zadar i Rijeka, održana prezentacija turizma brodova na kružnom putovanju u Hrvatskoj, te razvoj destinacija i luka. Lučka uprava Dubrovnik predstavila je svoja infrastrukturna postignuća u zadnje dvije godine, koja su od iznimne važnosti s obzirom na nastavak izgradnje suprastrukture.

– Urbanistički plan luke Dubrovnik – Gruž predstavljen je potencijalnim ulagačima i našim dugogodišnjim poslovnim partnerima kompanijama brodova na kružnom putovanju. Prezentaciji su sudjelovali vodeći ljudi iz nama dobro poznatih Cruise kompanija kako MSC-a, Coste, Carnivala, Royala, Holand American Linea, Silverea, te predstavnici tvrtke Caribinvest i poznati arhitektonski studio Bermelo Ajamil & Partners koji rade na osmišljavanju i izgradnji lučkih sadržaja od putničkih terminala do poslovno komercijalnih sadržaja – navode iz Lučke uprave Dubrovnik.

Ove godine sajam je posjetilo oko 15 tisuća posjetitelja, te je na istom bilo 1000 izlagača iz 105 zemalja.
 
 

Pročitajte još

OBAVIJEST ELEKTROJUGA Tko je bez struje od ponedjeljka do srijede

Dulist

The Wall Street Journal: ‘Preskočite Dubrovnik, svakog ljeta se tu gomilaju mase ljudi’

Dulist

UPISI U SREDNJU POČINJU U PONEDJELJAK Dostupno 1507 mjesta u školama iz naše županije

Dulist