Aktualno

Lučka uprava predstavljena u Miamiju

Lučka uprava predstavljena u Miamiju

Lučka uprava Dubrovnik završila je s još jednim uspješnim predstavljanjem svoga grada i luke na svjetski poznatom sajmu „Seatrade Cruise Shipping Convention“ održanom u Miamiju 15. ožujka, 2012. godine.

Na sajmu je, u sklopu zajedničkog štanda „Croatian Ports“ s lučkim upravama Split, Šibenik, Zadar i Rijeka, održana prezentacija turizma brodova na kružnom putovanju u Hrvatskoj, te razvoj destinacija i luka. Lučka uprava Dubrovnik predstavila je svoja infrastrukturna postignuća u zadnje dvije godine, koja su od iznimne važnosti s obzirom na nastavak izgradnje suprastrukture.

– Urbanistički plan luke Dubrovnik – Gruž predstavljen je potencijalnim ulagačima i našim dugogodišnjim poslovnim partnerima kompanijama brodova na kružnom putovanju. Prezentaciji su sudjelovali vodeći ljudi iz nama dobro poznatih Cruise kompanija kako MSC-a, Coste, Carnivala, Royala, Holand American Linea, Silverea, te predstavnici tvrtke Caribinvest i poznati arhitektonski studio Bermelo Ajamil & Partners koji rade na osmišljavanju i izgradnji lučkih sadržaja od putničkih terminala do poslovno komercijalnih sadržaja – navode iz Lučke uprave Dubrovnik.

Ove godine sajam je posjetilo oko 15 tisuća posjetitelja, te je na istom bilo 1000 izlagača iz 105 zemalja.
 
 

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist