Županija

Mato Pušić: Vlahušić u ZL Dubrovnik protuzakonito želi smjestiti svog stranačkog kolegu

Mato Pušić: Vlahušić u ZL Dubrovnik protuzakonito želi smjestiti svog stranačkog kolegu

Mato Pušić, član nadzornog odbora Zračne luke Dubrovnik i opunomoćenik Općine Konavle za skupštinu koja je sazvana za 18.02.2015 u 10,00 sati u Zračnoj luci u Čilipima pismom se obratio medijima kako bi izvijestio javnost na i spriječio ‘donošenje protuzakonitih odluka koje želi provesti većinski vlasnik Vlada RH putem pojedinaca iz nadležnog Ministarstva Prometa i grada Dubrovnika.’

‘Ova skupština je sazvana isključivo radi smjene članice nadzornog  dr Vilme Kosovicć i izbor  novog člana gosp. Koprivice Joza (HNS) kojeg predlaže bivši gradonačelnik Dubrovnika kao predstavnik najmanjeg suvlasnika. Odluka nije u skladu sa Zakonom jer članove NO treba predlagati gradonačelnik što u ovom slučaju nije točno jer predlagatelj je bivši gradonacelnik Dubrovnika. Istina bivši gradonačelnik je sredinom prosinca zatražio opoziv članice NO ZL Dubrovnik koja je iz druge stranke očito na taj način vrseći pritisak na članove te stranke da podrže proračun Grada Dubrovnika.
Pošto se do kraja godine kalkuliralo sa izglasavanjem proračuna grada Dubrovnika ovaj prijedlog gradonačelnika nije proveden preko Skupštine ZL Dubrovnik što bi bilo zakonito međutim vjerovatno se računalo da radi usvajanja proračuna Grada treba trgovati do zadnjeg trenutka,međutim promašili su rok za ovaj opoziv’, piše Pušić u pismu medijima te nastavlja:
‘Bivši gradonačelnik i kandidat HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika u kampanji nema zakonsku osnovu niti predlagati novog člana NO-a i kad bi imao to pravo ne bi mogao predložiti odvjetnika gosp. Koprivicu (HNS) jer je on u očitom sukobu interesa jer zastupa stranku koja vodi  spor velike vrijednosti protiv ZL Dubrovnik.
U zahtjevu za promjenu clana NO bivši gradonačelnik nije naveo niti jedan razlog za opoziv niti obrazlozenje zašto predlaze gosp Koprivicu sto bi bilo logično, jer se clanovi NO biraju na 4 godine
Način sazivanja sjednice NO radi usvajanja Plana za 2015. (koji je napravljen na brzinu samo da bi imali točku dnevnog reda za Skupštinu) kao i sazivanja Skupštine (tri puta u dva dana mjenjano je vrijeme održavanja ) s prijedlogom Plana za 2015. koji nije usvojen na NO i ostalim materijalima uz poziv očito ukazuju da se skupština saziva samo radi provodjenja promjene u NO ZL (kako su traljavo pripremljene odluke ukazuje i odluka o pokretanju postupka zaduženja bez ikakvog obrazloženja).
Ovakvo postupanje predstavnika većinskog vlasnika ZL Dubrovnik pokazuje kako se odnose prema vlasništvu svih državljana RH i pokazuje da je najvažnije u ovakve tvrtke zbrinuti stranačke kolege sve ostalo je manje važno odnosno nevažno iako se radi o najvažnijoj tvrtki u državnom vlasništvu na našem području koja zapošljava  359 radnika ,ima ukupni prihod od  230 mil kn, kapital od 650 milijuna kuna i planira investicije od 1,5 milijardi kn’, piše u pismu Pušić.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist