Grad

Mato Franković prijavio DORH-u privatizaciju Atlasa

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković zatražio je od Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku reviziju privatizacije dubrovačke putničke agencije Atlas.

Naime, kako doznajemo, Franković se u dopisu Županijskom državnom odvjetništvu, poziva na rješenje Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) od 20. rujna 1996. godine te ističe kako je iz njega vidljivo da je za neke od nekretnina stavljena napomena kako su pri HFP-u izvršene rezervacije dionica u protuvrijednosti objekata zbog nedostatka dokaza da su nekretnine izuzete od zabrane prijenosa prava raspolaganja i korištenja.

Grad Dubrovnik, piše Franković u prijavi, smatra kako su neke od nekretnine nezakonito unesene u vrijednost društvenog kapitala čime je Grad Dubrovnik oštećen te traži da DORH ispita pretvorbu društvenog poduzeća Atlas i utvrdi postoje li elementi kaznenog djela.

Riječ je o nekretninama koje su danas u vlasništvu tvrtke Excelsa nekretnine grupacije Lukšić, a koja je nastala podjelom turističke agencije Atlas 2006. godine.

Inače,početkom listopada gradonačelnik Mato Franković je poslao dopis članu uprave Excelsa nekretnina Antu Ruskoviću zatraživši da u roku od tri dana od zaprimanja zahtjeva dostavi Gradu Dubrovniku potpisane i solmenizirane primjerke ugovora o koncesiji za žičaru.

Pročitajte još

[FOTO] STANOVNICI KARINGTONKE Gradonačelnik nas je trebao zaštititi. Ovo nije pravedno!

Dulist

Franković čestitao Roš Hašanu, Jom Kipur i Sukot

Dulist

SAD JE SLUŽBENO Imamo više od 2.500 stanova za najam i turiste

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija