Kultura

MATICA I SVEUČILIŠTE Predstavlja se zbornik radova u Brunu Šišiću

MATICA I SVEUČILIŠTE Predstavlja se zbornik radova u Brunu Šišiću

Matica hrvatska i Sveučilište u Dubrovniku pozivaju na predstavljanje zbornika radova ‘Dr. sc. Bruno Šišić, dubrovački krajobrazni arhitekt’ u vrtu sveučilišnog Rektorata večeras u 19 sati.

O knjizi će govoriti Joško Belamarić, Mara Marić i Ivan Viđen.

Zbornik radova ‘Dr.sc. Bruno Šišić – dubrovački krajobrazni arhitekt’ nastao je kao hommage jednome od vodećih hrvatskih krajobraznih arhitekata dr.sc. Brunu Šišiću (1927.-2015.), koji je čitav svoj radni vijek posvetio ne samo afirmaciji dubrovačke kulturne i prirodne baštine, nego je kao aktivni projektant svojim radovima obilježio gradski prostor Dubrovnika druge polovice 20. stoljeća.

Zbornik je nastao u suradnji Ogranka Matice hrvatske i Sveučilišta u Dubrovniku, a na oko 300 stranica okuplja 21 tekst 29 (su)autora različitih struka koji su svojim člancima pokrili različite teme iz povijesti i suvremenosti hrvatske krajobrazne arhitekture, povijesti umjetnosti, urbanizma, zaštite kulturne i prirodne baštine.

Zbornik također sadrži i nekoliko tekstova komemorativnoga karaktera te bibliografiju radova dr.sc. Bruna Šišića. Glavna urednica zbornika je predstojnica Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku dr.sc. Mara Marić, a izvršni su urednici Ines Hrdalo i Ivan Viđen.

Pročitajte još

NOVO GOSTOVANJE U TEATRU Komedija ‘Agencija za sreću’ Teatra Gavran

Dulist

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist