Sport

MARO LUČIĆ O PROJEKTU ZA MLADE KOŠARKAŠE Plan je uključiti sve škole na području grada

MARO LUČIĆ O PROJEKTU ZA MLADE KOŠARKAŠE Plan je uključiti sve škole na području grada

Krajem veljače kreće školska liga između prvog i četvrtog i od petog do šestog razreda. Plan je uključiti sve škole na području grada, ali i djecu iz škola na području Župe dubrovačke, Cavtata i Grude. Znači, startamo krajem veljače, a kad ćemo završiti ne znamo, ovisi o situaciji s pandemijom – istaknuo nam je za ovaj broj DuLista Maro Lučić, novi trener KK Dubrovnik, o projektu koji veseli najmlađe sportaše – školskoj ligi! Ovaj prekrasan sport, generacijama utkan u mlade ljude našeg grada, na neki način ponovno se brojnim projektima KK Dubrovnik ‘revitalizira’, a školska liga upravo je jedan od tih hvalevrijednih projekata. Košarka se danas trenira u osam škola u Dubrovniku i okolici – četiri škole u Gradu – Lapad, Montovjerna, Gruž, Ilijina glavica, potom u Župi Dubrovačkoj i Mokošici te Cavtatu i Konavlima, odnosno na Grudi. Za djecu se organizira već spomenuta Školska liga u kojoj bi se natjecalo osam škola u kojima najmlađi košarkaši treniraju košarku sa trenerima KK Dubrovnika. Plan je, istaknuo nam je Lučić utakmice odigrati u Gradu, Župi i Konavlima. Na taj način, kroz mjesec dana, i najmlađi košarkaši dobit će priliku kroz ligu osjetiti sve čari i dobrobiti sporta kroz natjecanje, zabavu i druženje, zaključuje Lučić.

Ostali projekti

—Počeli smo s Kampom, kao i Libertas kupovima, održao se jesenji, novogodišnji, a ovisno o situaciji održat će se i proljetni. Također će se održati i planirani Veteranski turnir, ali ponavljam, sve ovisi o pandemiji. Naravno, planiramo sve održati, ali Covid utječe na tijek. Ovisi nam puno i o tome hoće li biti online škola, s tom situacijom se zatvaraju i dvorane, a Školska liga morala bi se održavati dok traje škola – naglašava Lučić. Spomenimo i Libertas kup – turnire za djecu. Oživljavanje je to tradicije Libertas kupa, koji je nastao na ideji dovođenja Europskih prvaka (KK Split, KK Cibona i KK Bosna) u Dubrovnik. Radi se o turnirima za mlade selekcije kluba u jakoj internacionalnoj konkurenciji, a plan je kroz tri turnira dovesti 400 mladih košarkaša, uz 60 utakmica s prijenosom uživo.

GODINA KOŠARKE LIBERTAS

365 u brojevima

Kada pričamo o Libertas 365, vrijedi spomenuti 750 noćenja u Dubrovniku u pred i post sezoni za 3 Libertas Kupa te oko 60 utakmica na 3 Libertas Kupa u jednoj godini. Radi se o 25 utakmica Školske Lige u Konavlima, Župi i Gradu, 100 treninga na Kampu Libertas u 2 tjedna. Preko 800 djece raznih uzrasta sudjeluje u LIBERTAS 365 programu, od toga 250 djece iz Grada i okolice. U samo 2 ovogodišnja izdanja Libertas Kupa okupljeno je 25 selekcija iz 21 različitog kluba iz četiri države – Hrvatske, Slovenije, BIH i Crne Gore. Na tridesetak utakmica livestreamali su se turniri sa sveukupno 15 tisuća posjeta.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist