Politika

MARO KRISTIĆ ‘Da bi se gospodarstvo konsolidiralo, treba ozbiljniju potporu gradskih vlasti’

MARO KRISTIĆ 'Da bi se gospodarstvo konsolidiralo, treba ozbiljniju potporu gradskih vlasti'

Gospodarstvo je okosnica života u Dubrovnik i okosnica punjenja proračuna i kontinuiteta razvoja. U gospodarstvo se u proteklih 10 godina nije ulagalo. Strategija nije nikad postojala. Trideset godina nam se događalo gospodarstvo. Zbog toga su posljedice krize katastrofalne. Da bi se gospodarstvo konsolidiralo, treba ozbiljniju potporu gradskih vlasti – rekao je kandidat za gradonačelnika Maro Kristić (MOST) na konferenciji za medije ovog utorka, a na kojoj je govorio na temu gospodarstva.

Kristić ističe da će se zalagati za stvaranje programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva.

-To je nešto što treba žurno donijeti. U temelju tog programa bit će kreditni program, a bit će uspostavljen na temelju suradnje s poslovnim bankama – naglasio je među ostalim. Zalagat će se za osnivanje poduzetničke zone na Pobrežju koja je za njih, kako kaže, ‘pravi odraz nebrige vladajućih’. Inzistirat će i na poticanju poljoprivredne proizvodnje. Smatra da ih treba povezati s hotelskim tvrtkama i plasirati proizvode u turistički sektor.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Tonći Skvrce kao jedan od prijedloga pomoći gospodarstvu i gospodarstvu naveo je korištenje EU fondova. Spomenuo je ponovno osnivanje kreativne klinike koja će pomagati u pisanju, pripremi i realizaciji projekata za EU fondove.

-Jedna od naših prvih aktivnosti će biti revitalizacija gospodarstva putem svih izvora finaciranja i potpora koje su nam na raspolaganju – rekao je.

Kristić je predstavio samo, kako kaže, mali dio mjera koje bi Grad Dubrovnik trebao poduzimati prema poduzetnicima. ‘Trebali bi biti otvoreniji prema poduzetnicima s konkretnim mjerama’, rekao je.

-Bit će potrebno revidirati postojeće ugovore o zakupu svih poslovnih prostora i javnih površina. U okolnostima u kojima živimo, očekivati da poduzetnici mogu podnositi tolike troškove, nije normalno – naglasio je.

Izbori 2021.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist